Inez &Vinoodh: O poveste de dragoste in bijuterii

0

Cuplul legendar de fotografi Inez van Lamsweerde si Vinoodh Matadin, sau Inez & Vinoodh, care ne tot incanta cu abodarea unica si iconica a imaginilor de moda, ne surprinde cu o colectie de bijuterii. Realizata in colaborare cu retailerul Ten Thousand Things, aceasta nu este obisnuita colectie-capsula (cum se prezinta majoritatea colaborarilor interdisciplinare), ci o uimitoare fantezie pretioasa de 200 de piese.

Totul a inceput acum un an, cu proiectul caritabil organizat de Ten Thounsand Things, ce marca a 20-a aniversare a retailerului de bijuterii. Pentru promovarea proiectului au cooptat o parte din clientii lor celebri, ca Julianne Moore, Cyndi Lauper, Christy Turlington si Susan Sarandon, imortalizati de fotografi la fel de celebri, precum Inez si Vinoodh. La sfarsitul proiectului, Vinoodh a planuit o surpriza pentru Inez. Un lantisor de argint oxidat, decorat cu doua inele intrepatrunse si un pandantiv in forma de stea de mare. Totul este delicat si subtire, dar plin de simboluri. Cele doua inele sunt verighetele cuplului danez, iar steaua il simbolizeaza pe Charles, fiul lor de 10 ani, al carui al doilea nume este Star.

Din aceasta piesa initiala s-au nascut inca zece, fiecare disponibila in argint oxidat, precum originalul, in aur roz sau galben de 18 karate sau in piele, fiecare cu un pandantiv delicat. Unul are un rubin taiat ca o lacrima, altul o inima din turcoaz, altul o perla alba, iar al 11-lea colier creat are toate pietrele la un loc. Acelasi concept se aplica si inelelor, bratarilor si cerceilor.

Dupa cum vedem in imaginile de pe site-ul duoului danez, piesele sunt concepute pentru a fi suprapuse, sau purtate simple. Primele imagini care au aparut ii reprezinta pe cei doi, trio-ul de DJ de la The Misshapes, Leigh Lezark, Geordon Nicol si Greg Krelenstein si Lou Doillon si partenera sa in muzica Keren Ann.

Colectia va fi lansata in septembrie si va fi disponibila in Barneys New York si online pe Colette, Net-a-Porter si, bineinteles, Ten Thousand Things.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here