Ochi și sprâncene: tendințe de sezon în materie de machiaje

0

Tonurile neutre își păstrează supremația în rândul fardurilor de ochi, însă se întrezăresc și puseuri îndrăznețe de culoare pe podiumuri!

Jocuri neutre

Mizați pe tonuri de pământ și bej pentru a conferi eleganță privirii. Dincolo de infuzia de culoare caracteristică sezonului cald, acestea sunt o opțiune perfectă pentru un machiaj de purtat ziua la birou, la o întâlnire de afaceri sau chiar în weekend. Tușa modernă a lookului o constituie lipsa unui ruj puternic. Buzele în nuanțe naturale, acoperite doar de un balsam, completează cheia simplă a acestui joc de tonuri potolite.

Produse cu care puteți urma această tendință:

Baume Essentiel, Chanel, 222 Lei

Bază pentru fard Jane Iredale, 200 Lei (Madison)

Paletă On The Run, Urban Decay, preț la cerere (Sephora)

Colorama

Lăsați-vă inspirate de culoare, recomandă Tania Cozma, makeup artist Bourjois. În noul sezon, pe catwalk au pășit modele purtând nuanțe de roz, albastru, galben, verde mentă, cobalt. „Este suficient să puneți accentul pe pleoape colorate, folosind cele mai vibrante farduri, aplicate fie cu degetul, fie cu un aplicator, fără sa fie difuzate perfect″, explică ea. Păstrați restul lookului cât mai curat. O altă metodă de a aborda acest trend în machiajele zilnice este prin înlocuirea clasicului eyeliner negru cu unul colorat sau chiar combinând culorile după plac.

Produse cu care puteți urma această tendință:

Paletă Les 9 Ombres, N2 Quintessence, Chanel, 423 Lei

Paletă Lolita, Kat von D, 180 Lei (Sephora)

Glitter graphic

Machiajul cu glitter inspiră un aer de petrecere și nu va ieși prea rapid din trenduri. Noutatea sezonului este încorporarea lui într-un machiaj grafic, ca de felină, pentru a pune în valoare privirea. Valentino, Versace și Halpern sunt câteva show-uri care au propus acest look puternic și seducător. Recreați-l cu farduri în texturi strălucitoare sau, pentru o variantă mai bold, recurgeți la aplicații și paiete.

Produse cu care puteți urma această tendință:

Fard de pleoape Glitter Pot by Violette, Estée Lauder, preţ la cerere

Paletă Pretty Rich, Too Faced, 238 Lei (Sephora)

Paletă Obsessions Eyeshadow, Huda Beauty, 140 Lei (Sephora)

Back to black

Negrul nu iese niciodată din trenduri, mai ales că, folosind un simplu eyeliner sau creion khol, puteți obține lookuri foarte diferite. Optați pentru efecte de tip smoky eyes (revenite în atenție încă din sezonul trecut), ca la Andrew GN sau Oscar de la Renta, ori pentru versiuni grafice, ca la Rochas, ce reinterpretează clasicul cat eye. Varianta îndrăzneață a unei dungi exagerate, ce acoperă întreaga pleoapă superioară, ca la Dries van Noten, va crea un efect dramatic.

Produse cu care puteți urma această tendință:

Micro Glide Liner, Sephora, 57 Lei

Flash Cat Eye by Superliner, L’Oréal Paris, 73 Lei

Arcade puternice

Sprâncenele au avut parte de ceva atenție în ultimii ani și, pentru că evidențierea lor corectă asigură un look ideal fără prea mult efort, ele au nevoie de îngrijire și în 2019. Feriți-vă însă de arcadele perfecte, trasate cu migală, și căutați să obțineți un aspect mai degrabă natural. Sprâncenele pieptănate în sus, cu un aer fresh, ușor sauvage, vor fi un hit anul acesta.

Produse cu care puteți urma această tendință:

Gel pentru sprâncene Unbelieva’brow, L’Oréal Paris, 94 Lei

Gel pentru sprâncene Brow Finish, Urban Decay, preț la cerere (Sephora)

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Lecții de machiaj și coafură de la Milan Fashion Week”!

Foto: Imaxtree, Guliver/Getty Images, prin amabilitatea distribuitorilor, Colaj: Tudor Șmalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here