Olivier Lapidus, al doilea designer care paraseste Lanvin dupa doar doua colectii

0
Oliver Lapidus paraseste Lanvin

La mai putin de un an de la numirea sa in pozitia de director artistic Lanvin, Olivier Lapidus paraseste brandul. Echipa interna Lanvin va fi responsabila pentru viitoare colectii, pana cand va fi desemnat noul succesor. Designerul se va intoarce sa lucreze la propriul brand ce-i poarta numele.

Olivier Lapidus s-a alaturat echipei Lanvin in luna iulie a anului trecut si a realizat doua colectii. El isi propusese sa transforme Lanvin intr-o versiune frantuzeasca a brandului Michael Kors. Cu toate acestea, la scurt timp dupa ce prima colectie a designerului a fost lansata, Lanvin a fost achizitionat de Fosun, conglomeratul chinez ce detine si Club Med. Conglomeratul a investit 100 de milioane de euro (123 de milioane de dolari) pentru a restabili renumele brandului, ce a avut de suferit dupa demiterea lui Elbaz din 2015.

Joann Cheng, presedinte Fosun Fashion Group a declarat pentru WWD: „Olivier a directionat brandul printr-o perioada de tranzitie intre proprietari. Ii multumim pentru asta si ii dorim succes cu propriul brand si cu proiectele sale viitoare.” „Lanvin este un brand iconic, cu un potential imens”, a mai spus Cheng. „Relansarea Lanvin cu talente proaspete, respectand in acelasi timp valorile pe care brandul le-a mentinut inca din 1889, este esentiala pentru a-l readuce in topul celor mai laudate si inovative case de moda din lume”.

Lapidus a venit la conducerea creativa a brandului dupa designerul francez Bouchra Jarrar, care a dus la bun sfarsit tot doua colectii. Ea a plecat dupa 16 luni de colaborare, iar Lapidus a sosit in locul ei dupa doar 4 zile. Inainte de cei doi a fost mandatul lui Alber Elbaz, ce a durat 14 ani. Din momentul plecarii lui Elbaz, brandul ajuns la venerabila varsta de 129 de ani, incearca sa-si recastige recunoasterea si atentia de care s-a bucurat pe parcursul prezentei acestuia.

Cititi si: “Bouchra Jarrar paraseste Lanvin dupa doar 16 luni de activitate”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here