On modelling: Yasmin El Yassini

0
Rochie Self-Portrait

Prezentă în pictorialul din numărul de aprilie al revistei Harper’s BAZAAR România, modelul Yasmin El Yassini a acceptat să ne împărtășească viziunea ei despre modă, feminitate și standardele de frumusețe ale prezentului.

Sacou, 688 Euro, și pantaloni, 444 Euro, ambele Helmut Lang, matchesfashion.com, Pantofi Kurt Geiger, kurtgeiger.com, 170 Euro, Colier (metalic) Sister, sisterthebrand.com, 39 Euro, Colier Pascale Monvoisin, juulsjuuls.com, 320 Euro

Ce articole de îmbrăcăminte sau accesorii simți că îți conferă o extra-doză de feminitate și de ce?

Pentru mine nu există vreun sentiment mai plăcut decât să port o rochie sau fustă fără dresuri și să simt vântul sau aerul atingându-mi picioarele – atunci simt că trăiesc și că sunt cu adevărat feminină. Deci, pentru mine, feminitatea are legătură mai mult cu modul în care mă simt decât cu vreun articol de îmbrăcăminte – (de aceea) îmi plac materialele care se simt plăcut pe piele.

Rochie David Koma, mytheresa.com, 560 Euro, Pantofi Casadei, 2.800 Lei, Cercei Imalinz, imalinz.com, 2.250 Lei

De asemenea, de când aveam 14 ani, sunt îndrăgostită de hainele vintage. Îmi place să mă gândesc și să îmi imaginez persoanele care le-au purtat înaintea mea. Iubesc hainele cu o istorie și emoțiile asociate lor. Câteodată, dacă unele haine vechi încă mai au etichetă, caut pe Google să văd cine și unde le-a făcut, e atât de fascinant. Cu cât o piesă de îmbrăcăminte este mai veche, cu atât are o istorie mai vastă.

Rochie Self-Portrait, mytheresa.com, 353 Euro, Cercei Imalinz, imalinz.com, 2.250 Lei

Cât despre trenduri – ca să fiu sinceră niciodată nu le-am urmat, am ales mereu hainele care înseamnă ceva pentru mine sau bazat pe cum mă fac să ma simt. Nu mi-ar plăcea niciodată să arăt ca o imagine dintr-un catalog. E vorba despre combinația unor zone diferite din modă, așa îți creezi un stil unic.

Ce părere ai despre standardele de frumusețe din ziua de azi?

Sunt foarte fericită că s-au schimbat. Privind înapoi spre reclamele din reviste de acum câțiva ani, totul era dominat de modele albe și slabe. Acum avem, în sfârșit, o variațiune a mai multor culturi, dar și a mai multor tipologii de corp. Sunt încântată și ca Photoshop-ul este folosit într-un mod mai deștept, astfel ca dinții sau ochii nu mai arată de un alb complet fals și putem vedea pielea și porii într-un mod natural.

Trenci Raey, matchesfashion.com, 785 Euro, Pantofi Casadei, 2.800 Lei, Colier Imalinz, imalinz.com, 1.600 Lei

Diversitatea este acum capul de afiș al multor campanii. Totuși nu și pe podiumurile de defilare care sunt încă dominate de modele foarte skinny. Foarte puține branduri din lumea modei fac notă discordantă, iar asta trebuie sa se schimbe. Ar trebui să aibă mai mult de-a face cu modele cu personalitate, stăpâne pe ele și pe moment.

Care este povestea ta în modelling?

Modelling-ul a început pentru mine din senin, în principal datorită Instagram-ului. Aveam o prietenă fotograf și primul meu pictorial a fost alături de ea, pentru American Apparel. Ulterior un director de casting m-a găsit pe Instagram și au urmat mai multe shooting-uri. Acum, deși sunt sub contract cu agenția LET IT GO MGMT, care susține o mare diversitate de oameni și personalități extraordinare, încă mai primesc multe cereri și pe Instagram.

Trenci Raey, matchesfashion.com, 785 Euro, Colier Imalinz, imalinz.com, 1.600 Lei

Pentru că sunt (și) actriță, îmi place să experimentez cu machiajul, cu corpul, cu setup-ul sau cu hainele. Când fac un pictorial e ca și cum aș fi pe o scenă unde joc un rol. Probabil de aceea mă simt și atât de comfortabil. De asemenea îmi place să lucrez cu unii fotografi de mai multe ori, deoarece așa mă simt mai conectată, dar și mai liberă. Tot modelling-ul m-a ajutat și sa mă bucur de mine. Să mă bucur de moment și de corpul meu. Încă de la începutul acestui drum, agentul meu mi-a spus să îi transmit dacă ceva mă face să mă simt incomfortabil, pentru că dacă ești model nu înseamnă că trebuie sa faci tot ce vor cei din jur, ci doar ce te face să te simți bine.

De aproape jumătate de an am început să pozez nud – totul e despre a fi stăpân pe tine și pe corpul tău. Este păcat că Instagram șterge sfârcurile femeilor – este locul de unde mulți dintre noi ne-am hrănit ca bebeluși și cred că nu ar trebui sexualizat. Totuși nuditatea poate fi senzuală și într-un mod sexual și asta este minunat. Iubesc Instagram ca platformă unde poți găsi profilurile unor femei minunate (și diverse). Când eram adolescentă eram înconjurată numai de imagini neinspirate cu femei 90-60-90, deci mi-ar fi plăcut sa am atunci Instagram-ul la dispoziție ca sa văd cât de frumoase sunt de fapt toate femeile și trupurile lor.

Care este părerea ta referitoare la feminism? Poate o feministă să se prezinte și într-un mod sexual?

Mereu am fost foarte conștientă și mi-am susținut drepturile pentru că nu am vrut să mă simt vreodată pusă sub presiune de bărbați sau de altcineva. Cred că o feministă se poate prezenta într-un context sexual. Doar pentru că ești feministă, nu înseamnă că nu ai dreptul să îți iubești corpul și să îl împarți cu altcineva. Sper că mai mulți oameni vor merge pe această cale și se vor iubi mai mult pe ei și corpul lor. Cel mai important e să fii tu insuți și să fii fericit cu asta!

Imaginile cu Yasmin El Yassini au fost publicate în pictorialul Girls din numărul de aprilie 2019 al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Jurnalul unui model: Alexandra Micu”!

Fotografii: Léa Wormsbach, Realizat de Andrei Iovu și Lil Bulgac, Makeup și hairstyling: Victoria Plekhanova

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here