Ones to Watch @ Diploma 2018: Andreea Micle

0

Faceți cunoștință cu câțiva tineri designeri ale căror colecții ne-au atras atenția la cea mai recentă ediție Diploma 2018. Suntem gata să pariem că veți mai auzi de ei.

Andreea Micle

Deoarece sursa de inspirație din spatele colecției Human, interrupted este patul și așternuturile sale, materialele textile alese reflectă amintirea vagă și iluzorie a dormitorului părăsit prin cromatica aferentă însă împrumutând rigiditatea și încorsetarea rezultate din percepția mentală a disconfortului psihic determinat de job-ul cel de toate zilele. Astfel, textilele alese pentru materializarea ținutelor din cadrul colecției Human, interrupted sunt pielea ecologică mată, pielea ecologică lucioasă, docul, fâșul.

Ce te-a atras înspre zona de design vestimentar?

Pentru mine, vestimentația este cea mai complexa formă de artă, o combinație între dinamică, design și arhitectura. Este arta în care ne trăim viața iar diversitatea de care dă dovadă ne permite să ne exprimam vizual personalitatea fara a folosi cuvinte. Mereu am privit designul vestimentar drept un vocabular vizual, textil și cromatic prin care am putut să-mi exprim stările de spirit, opiniile și viziunea. Provocarea de a găsi echilibrul perfect dintre toate acestea împreună cu research-ul de trenduri mă fascinează și mă intrigă.

Cum ți-a venit ideea pentru realizarea colecției prezentate în cadrul Diploma 2018?

Ideea din spatele colectiei Human, interrupted s-a născut acum un an în cadrul semestrul petrecut in Shanghai. A fost un semestru plin de informații pretioase, de la realizarea de drapaje formate în urma respectării unor reguli stricte la experimentarea liberă cu material direct pe manechin. Aveam mereu impresia că nu îmi va ajunge tot timpul din lume pentru a absorbi informația prețioasă pe care profesorii ne-o ofereau în cadrul scurtelor module, așa că somnul nu a mai fost o prioritate. Rarele nopți pe care le petreceam la cămin și nu în atelierul facultății se finalizau dimineața cu un pat nefăcut, plin de drapaje mototolite pe care îl lăsam pe fugă în urmă. Nu după multă vreme au început însă sa ma fascineze felul în care aștenuturile rămâneau parcă așteptând forma umană să le completeze. Astfel, punând în aplicare tehnicile de drapaj învățate și preluând patul drept sursa primară de inspirație am experimentat până am reușit să găsesc soluții pentru modelarea drapajelor într-o forma accidentală, fluidă și totodată stabilă.

Care sunt piesele care ți-ar placea în timp să-ți devină o semnătură?

Costumul masculin: elegant, formal sau casual, nu cred că există piese vestimentare în garderoba unei femei care să denote la fel de multă putere, independență și senzualitate.

Dă-mi te rog câteva nume/branduri din lumea modei care te inspiră?

Universul creat de Thom Browne m-a fermecat mereu prin fantezia fără limite, interpretarea problemelor de natură socială actuale prin viziunea lui Rick Owens, jocul cromatic abordat de Dries Van Noten, felul în care Alessandro Michele a dat un aer fresh stilului vintage pentru Gucci și nu în ultimul rând formele și liniile structurale explorate în cadrul colecțiilor Delpozo.

Ce urmează după această colecție?

A face parte din industria modei sub o forma sau alta este cu siguranta ceea ce imi doresc. Nu consider ca pregatirea mea a ajuns la final asa ca dezvoltarea unui brand personal va avea cu siguranta de asteptat pana aptitudinile mele vor fi slefuite. Viitorul apropiat va aduce cu sine o serie de internshipuri pe care mi le doream de mult pentru a invata toate substraturile realizarii si promovarii unei colectii vestimentare in Europa de Vest.

Una dintre ținutele create de Andreea Micle în cadrul colecției „Human, interrupted“ poate fi văzută la DIPLOMA 2018, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank. Festivalul are loc în perioada 5-14 octombrie, la Casa Dacia (Bulevardul Dacia nr. 12), fostul sediu al Muzeului Literaturii Române, și prezintă lucrările celor mai proaspeți artiști, absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din promoția 2018.

Citiți și: “Ones to Watch @ Diploma 2018: Raluca Gheorghe”!

Foto: Vlad Cîndea

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here