Ones to Watch @ Diploma 2018: Paula Clitan

0

Faceți cunoștință cu câțiva tineri designeri ale căror colecții ne-au atras atenția la cea mai recentă ediție Diploma 2018. Suntem gata să pariem că veți mai auzi de ei.

Paula Clitan

Colecția IN MY SECRET GARDEN își propune explorarea relației dintre interpret și public, limitele corpului și posibilitățile minții. În urma unor investigații proiectul suferă influența decadelor 30’- 40’, iar astfel își propune o reveire la imaginea feminină păstrând linia și elementele specifice ale acestora. Colecția urmărește o estetică ce se propune a fi opulentă, cu o diversitate de materiale și suprafețe. Elementele specifice folosite, precum inima sau florile sunt în antiteză cu formele fluide și rigide repezentând o sinteză între vis și realitate.

Ce te-a atras înspre zona de design vestimentar?

Acum că stau și mă gândesc nici nu îmi mai amintesc momentul exact. Mai mult ca orice mă atrage procesul din spatele colecțiilor și libertatea pe care o am în a-mi materializa într-o haină trăirile, întrebările, răspunsurile, curiozitățile, visele. Un profesor tare drag mi-a spus în liceu “orice este în natură poate să fie și pe foaie”. Trecând de această etapă acum doar inversez procesul, deci ce este pe foaie poate să fie și în natură. E frumos să te materializezi în diverse lucruri. Nu în ultimul rând sculptorul Liviu Mocanu a avut un rol aparte în alegerea acestui drum.

Care sunt piesele/elementele care ți-ar placea în timp să-ți devină o semnătură?

Cu siguranță jacheta în formă de inimă.

Dă-mi te rog câteva nume din lumea modei care te inspiră?

Mai mult decât brandurile mă inspiră oamenii, dar printre favorite se numără Dior pentru simplitate, Iris Van Herpen pentru inovație, Valentino rafinament, Schiaparelli și Prada care m-au cucerit de la prima vedere.

Ce urmează după această colecție sau ce ți-ar plăcea să urmeze?

Cu siguranță un internship în Marea Britanie, iar mai încolo poate un master la Central Saint Martins. Dar cine știe viitorul mă surprinde de fiecare dată.

Una dintre ținutele create de Paula Clitan în cadrul colecției „IN MY SECRET GARDEN” poate fi văzută la DIPLOMA 2018, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank. Festivalul are loc în perioada 5-14 octombrie, la Casa Dacia (Bulevardul Dacia nr. 12), fostul sediu al Muzeului Literaturii Române, și prezintă lucrările celor mai proaspeți artiști, absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din promoția 2018.

Citiți și: “(P) Începe ediția a cincea a festivalului DIPLOMA”!

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here