Ones to Watch @ Diploma 2018: Vladimir Sîrbu

0

Faceți cunoștință cu câțiva tineri designeri ale căror colecții ne-au atras atenția la cea mai recentă ediție Diploma 2018. Suntem gata să pariem că veți mai auzi de ei.

Vladimir Sîrbu

Colecția „TRANSITIONAL PERSONALITY” încearcă să sugereze că ființa individuală este un cumul infinit de trăsături comportamentale, care – în varii momente – se comunică în toată spectaculoasa sa diversitate, înglobând în fiecare tip de manifestare, suma expresiilor unui trecut, a unui prezent și a unui posibil viitor, într-o fascinantă armonie.

Ce te-a atras înspre zona de design vestimentar?

Întotdeauna am fost atras de lumea creativă, de culori, texturi, de muzică, de mișcare, adică suma tuturor elementelor ce definesc arta. Însă, pasiunea mea pentru modă a apărut pe la începutul liceului (urmam un liceu teoretic, chiar dacă dorința mea era să studiez la un liceu cu profil artistic), iar mama m-a dus la o prezentare de modă care m-a fascinat.

Cum ți-a venit ideea pentru realizarea colecției prezentate în cadrul Diploma 2018?

Înainte de a scoate o colecție îmi imaginez respectivele ținute/piese pe anumite tipologii de oameni. Încerc să descopăr unde aș putea sa le încadrez, dar mereu pornesc de la un personaj fictiv, acea muză sau siluetă ideală pe care îmi creionez ideile.

De la bun inceput mi-am dorit să fie o colecție diversificată în care să combin mai multe teme, nu am vrut să fie totul unitar așa că am început un research diversificat . Am început să caut informația în perioada anilor ‘80, care se regăsește în mare parte în colecția mea. Îmi place să merg pe stradă, să iau informația direct de la oameni, să observ în ce mod și cum poartă ei hainele în ziua de azi. Am învățat că tendințele pleacă din street style dar cu un aport către fenomenele mondiale. Astăzi totul este relevant în modă. Nu mai există un singur stil, o singură formă de expresivitate, ci un cumul de informație.

Ce provocări ai avut de înfruntat în realizarea ei?

Cred cu tărie că pentru a face față acestui domeniu trebuie să iubești ce faci în fiecare zi și să te dedici cu totul. Provocările vin din toate parțile, dar cea mai importantă și decisivă parte este găsirea conceptului și răspunsul la întrebarea „ce voi face mai departe?”.

Dă-mi te rog câteva nume/branduri din lumea modei care te inspiră?

Maison Margiela si Schiaparelli sunt doua dintre brandurile care mă inspiră și în a căror stil și estetică mă regăsesc. Iubesc de asemenea creativitatea nemarginită a lui Galliano, formele si texturile pe care le alege.

Ce urmează după această colecție?

Urmează un proiect pe care îl pregătesc împreună cu un grup de foști colegi. Prin intermediul lui ne dorim să creăm un nou mod creativ de expunere și promovare prin care să avem un contact direct cu publicul nostru. Iar mai încolo îmi doresc să urmez un program de master la una din facultățile de prestigiu din Europa și în acest timp să mă concentrez și pe crearea propriului brand.

Una dintre ținutele create de Vladimir Sîrbu în cadrul colecției „ TRANSITIONAL PERSONALITY“ a fost prezentată la DIPLOMA 2018, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank. Festivalul s-a desfășurat în perioada 5-14 octombrie, la Casa Dacia (Bulevardul Dacia nr. 12), fostul sediu al Muzeului Literaturii Române, și a prezentat lucrările celor mai proaspeți artiști, absolvenți de facultăți creativ-vocaționale din promoția 2018.

Citiți și: “Ones to Watch @ Diploma 2018: Raluca Gheorghe”!

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here