Ones to Watch: moda sustenabilă prin ochii tinerilor designeri

Vă invităm să descoperiți trei tineri designeri care îmbină sustenabilitatea cu o estetică fresh.

0

MARINE SERRE

Stilul și etica sunt un duo imbatabil în mâinile acestei câștigătoare a Premiului LVMH. După ce pentru colecția de toamnă-iarnă 2018 a folosit, în peste două treimi dintre lookuri, eșarfe vintage reciclate, jumătate din noua colecție e realizată cu materiale upcycled – de la păturile transformate în piese de purtat pe stradă, la fantasticele rochii de seară, variante ireverențioase de „couture” ce reasamblează veste de pescuit, tricouri albe sport sau combinezoane pentru scufundări.

RICHARD MALONE

Designerul irlandez care se declară mereu inspirat de artă a lucrat în trecut cu o comunitate de artizane din Tamil Nadu, sudul Indiei, pentru țesături de mână vopsite astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai mic. În colecția acestui sezon a introdus un tip de satin produs responsabil – de la casa italiană Taroni, care folosește culori fără acid și foarte puțină apă – și Econyl, obținut din nailon reciclat.

NANUSHKA

Sandra Sandor a pus bazele brandului în Budapesta, după studii la London College of Fashion, iar de circa doi ani a început să cucerească publicul internațional cu alura feminină effortless a pieselor. Odată cu colecția de primăvară-vară a decis să folosească doar piele vegană atât pentru haine, cât și pentru accesorii. În plus, lucrează cu Ellen MacArhur Foundation pentru a transforma Nanushka într-un brand în întregime sustenabil.

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Moda sustenabilă: o colecție lansată de Alberta Ferretti alături de Eco-Age”!

Foto: Imaxtree, Colaj: Tudor Șmalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here