(P) „STAR“ – o colecție Gina Cas cu ținute de scenă dedicate artiștilor

0
203

După ce a venit cu un concept nou de prezentare – fashion flashmob, în care a înlocuit defilarea clasică de pe catwalk cu o prezentare directă în stradă, pentru că, așa cum declară: „cea mai bună sursă de inspirație este pulsul oraşului“ – Gina Cas vine acum cu o idee inovatoare de colecție.

Este vorba despre o colecție exclusiv pentru artiști. Colecţia „STAR“ a fost concepută plecând chiar de la încercarea artiştilor de a găsi noi modalităţi de exprimare pentru ţinutele de scenă, care să-i completeze ca personalitate și concepţie artistică.

Prezentarea „STAR“ are două componente care se susțin reciproc: ca linie stilistică și ca produs pe piață. Din punctul de vedere al stilului, colecția oferă o linie inovativă prin utilizarea geometriei, dispunerea asimetrică, distorsionarea formelor și alăturarea lor în compoziții noi, totul urmărind expresivitatea şi o redefinire a ideii de apariție pe scenă. „Ca produs, am plecat de la faptul că această colecţie trebuie să propună ţinute de spectacol, gândite special pentru aceste momente, în care toate privirile sunt ațintite asupra artistului, și care să ofere nu doar o linie nouă, ci și o gândire unitară, pentru a fi originală și profesională în același timp“, explică Gina Cas.

„Consider realizarea acestei colecții un moment special din două motive. Pe de o parte, semnifică încheierea unei etape de studiu: colecția este lucrarea de disertație în cadrul Universității Naţionale de Artă din București. Pe de altă parte, pentru că îmi place să mă gândesc la această colecţie ca având o valoare de piață pentru un segment clar de public: vedete, staruri, cei care sunt în lumina reflectoarelor şi care vor o ţinută de scenă care să-i reprezinte şi să-i individualizeze“, spune Gina Cas.

Va fi primită bine această colecţie de cei cărora li se adresează, oamenii de scenă, artiștii, vedetele?

„Eu cred că da, deoarece pot spune că «STAR» a fost o idee pusă în practică în urma discuțiilor pe care le-am avut în ultimul an chiar cu artiștii“, explică designerul. „De la deschiderea showroomului, din toamna anului trecut, și până la definitivarea colecției «STAR», m-am întâlnit cu artiști, cu oameni de scenă, dansatori, coregrafi care sunt în căutarea unor produse vestimentare care să iasă din tipare într-un fel ce nu este doar creativ, ci și conceptual, reflectând mai mult decât o însumare de elemente disparate“, menționează Gina Cas.

Născută în 1991, Gina Cas este masterand al Facultăţii de Arte Decorative şi Design, Secția Modă, cu specializarea: Strategii de modă şi costum. A semnat prezentările individuale: FunKshion Shape by Gina Cas în club Finnish, colecția „ARRRMY“ by Gina Cas în Showroom Gina Cas și flashmob-ul „Black“ by Gina Cas în Centrul Vechi, București.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here