(P) 5 motive pentru care să alegi un implant dentar

0
151
implant dentar

Edentația este o problemă frecventă, care afectează sănătatea fizică și psihică a unui număr tot mai mare de persoane din întreaga lume. Factorii care o determină sunt multipli, de la cariile dentare netratate la timp, la traumatisme, parodontopatii sau tumori.

Din punct de vedere al numărului de dinți lipsă, edentația este de două feluri:

 • Parțială – caracterizată prin lipsa unuia sau a mai multor dinți de pe arcada dentară;
 • Totală – rezultată în urma pierderii tuturor dinților de pe arcada dentară.

Cea mai des întâlnită formă în cazul pacienților adulți este edentația parțială și poate fi rezolvată cu succes de tratamentul prin implanturi dentare.

Implantul dentar – soluția ideală pentru a scăpa de efectele nedorite ale edentației

Atunci când vine vorba de lipsa dinților, majoritatea persoanelor se gândesc la latura estetică a problemei. Aceasta nu este, însă, principalul motiv pentru care problema trebuie să fie rezolvată în cel mai scurt timp.

Chiar dacă teama de a zâmbi are un impact major asupra stării de bine a persoanei care suferă de edentație, această problemă face mult mai mult rău decât se poate observa cu ochiul liber. Nerezolvată, poate:

 • Cauza migrația dinților, conducând la compromiterea masticației din zona respectivă și facilitând depunerea tartrului, apariția cariilor și a paradontozei;
 • Infecta dinții din jur și poate conduce la pierderea osului adiacent, fapt ce poate pune probleme în cazul în care se optează pentru un implant dentar;
 • Afecta pronunția, lipsa dinților influențând modul de deschidere a gurii și obosind articulația temporo-mandibulară;
 • Conduce la îmbătrânirea prematură, accentuând ridurile de expresie și slăbind mușchii faciali;
 • Cauza tulburări digestive, datorită faptului că persoana care suferă de edentație nu mai poate mesteca alimentele în mod corect.

Motive pentru care să alegi un implant dentar

Domeniul implantologiei dentare a evoluat cu mult în ultima perioadă. În prezent, pacienții care suferă de edentație beneficiază de numeroase soluții menite să ajute în restaurarea zâmbetului, implanturile fiind cele mai cunoscute în acest sens, datorită rezultatelor excelente pe care le oferă atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al funcționalității.

Dintre motivele pentru care un pacient cu edentație ar trebui să apeleze la un implant dentar se pot menționa:

 • Implantul dentar stopează migrarea și înclinarea dinților adiacenți. Dat fiind faptul că golul este umplut cu un dinte artificial, restul dinților nu mai suferă degradări și procesul de masticație se va desfășura în mod corespunzător.
 • Implantul dentar elimină inconveniențele purtării unor proteze dentare. În cazul protezelor dentare, modificările osului pot fi destul de dureroase, iar dinții stâlpi se pot degrada în timp datorită eforturilor la care sunt supuși. Implanturile dentare elimină aceste neplăceri, prezentând o stabilitate foarte bună.
 • Implanturile dentare sunt durabile. Evoluția implantologiei a condus la crearea unor implanturi dentare inovative, care se bucură de o durată de viața mare. Astfel, pacienții cu edentație se pot bucura de un zâmbet frumos timp îndelungat, în special dacă acordă o mare atenție îngrijirii orale.
 • Implanturile dentare arată natural. Spre deosebire de proteze, al căror aspect nu pare tocmai natural, implanturile dentare au avantajul că arată exact ca dinții normali. În plus, pacientul nu percepe senzația de artificial, gustul este natural, iar faptul că a pierdut unul sau mai mulți dinți devine în scurt timp doar o amintire.
 • Implantul dentar protejează osul în care este integrat. Acesta elimină necesitatea sacrificării dinților învecinați deoarece tratamentul este conservator și presupune inserarea unei rădăcini artificiale în osul maxilar, pe care se poziționează mai apoi bontul protetic. Spre deosebire de implant, putea dentară are nevoie de minimum doi dinți stâlpi care trebuie sacrificați – se extrag nervii, se obturează canalele și se șlefuiesc.

Cât costă un implant dentar?

Prețul unui implant dentar diferă în funcție de mai mulți factori. Dintre aceștia se pot menționa: materialul din care este fabricat, tipul procedurii și complexitatea ei, producătorul implantului și experiența medicului implantolog ce efectuează tratamentul.

Costul poate varia între 3000 de lei și 6000 de lei, important însă este ca acesta să reflecte calitatea și să ofere siguranța că investiția se va dovedi bună în timp.

Unde se efectuează implanturi dentare în București?

În București se găsesc numeroase clinici în care pacientul care suferă de edentație poate beneficia de un implant dentar. Este important ca acesta să opteze însă pentru servicii premium și să caute medici cu vastă experiență, astfel încât să se poată bucura de cele mai bune rezultate.

Clinica Trident, de exemplu, este dotată cu cele mai performante echipamente și oferă cele mai bune soluții stomatologice. Fiind o clinică de top, se mândrește cu o echipă de specialiști cu vastă experiență în domeniul implantologiei dentare.

Aceasta, cu ajutorul tehnologiilor digitalizate de ultimă generație, asigură o procedură facilă și nedureroasă, în urma căreia pacientul se poate bucura de rezultate estetice deosebite, pe o perioadă lungă de timp.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here