(P) 5 motive să-ți îndrepți dinții, indiferent de vârstă

0
aparat dentar

Un zâmbet cu dinți drepți și frumos aliniați poate să îți schimbe întreaga viață și să îți ofere mai multe beneficii decât ai putea crede. Chiar dacă știi că ai nevoie de un aparat dentar, poate iei în calcul mai multe păreri și tocmai de aceea preferi să amâni începerea tratamentului sau chiar să o refuzi. Nu mai aștepta momentul perfect pentru a-ți pune aparat dentar, află care sunt cele 5 motive pentru care este bine să îți îndrepți dinții, indiferent de vârstă.

1. Aparatul dentar este ușor de ales

Poate te afli printre persoanele care amână începerea tratamentului ortodontic pentru că se gândesc că este foarte greu să aleagă între toate modelele și tehnicile utilizate în ziua de astăzi. Tocmai pentru că știu că alegerea aparatului dentar perfect este un proces ce poate părea dificil, medicii ortodonți explică în articolul acesta nu doar cum se alege aparatul dentar în funcție de nevoie, ci și care sunt costurile fiecăruia. Astfel, dacă alegerea modelului potrivit, costul tratamentului, durata de purtare a aparatului sau vizibilitatea acestuia reprezintă pentru tine semne de îngrijorare, medicii ortodonți sunt exact persoanele cu care poți să te sfătuiești.

În realitate, alegerea unui aparat dentar care să îți îndeplinească toate dorințele este foarte ușoară, deoarece este întotdeauna ghidată de către medicul specialist. În primul rând, medicul ortodont te va consulta și îți va spune care sunt de fapt problemele pe care trebuie să le rezolvi. În funcție de acestea, ți se va recomanda un plan de tratament personalizat și, desigur, ți se vor prezenta opțiunile de aparat dentar care se potrivesc rezolvării problemelor pe care le ai. O simplă discuție cu medicul ortodonat te va ajuta să faci alegerea cea mai potrivită pentru tine, aceea care să îți îndeplinească toate dorințele și așteptările.

2. Tehnologia modernă îți oferă mai multe beneficii decât crezi

Chiar dacă în ziua de astăzi ești atât de obișnuit cu prezența tehnologiei în viața ta, poate nu te-ai gândit niciodată cum aceasta este prezentă și în domeniul stomatologiei și cum te poate ajuta să obții zâmbetul mult visat. Un motiv suficient de bun pentru care merită să îți îndrepți dinții la orice vârstă este acela că aparatele dentare moderne îți oferă o mulțime de beneficii. Alegând un aparat dentar de ultimă generație, te bucuri de o durată mai scurtă a tratamentului, de mai puține vizite la medicul stomatolog, de rezultate vizibile mult mai rapid. Mai mult decât atât, tehnologia modernă utilizată în stomatologie îți oferă posibilitatea de a purta un aparat dentar invizibil, care să nu îți afecteze aspectul estetic.

3. Îți rezolvi toate problemele de la nivelul cavității orale

În urma consultului realizat de către medicul stomatolog, vei primi un plan de tratament personalizat. Acesta cuprinde toate tratamentele și intervențiile stomatologice care trebuie realizate înainte de aplicarea aparatului dentar. Astfel, la finalul tratamentului ortodontic zâmbetul tău va fi nu doar foarte frumos, ci și sănătos.

Conform AAO, Asociația Americană a medicilor ortodonți, problemele de poziționare a dinților pot duce la apariția altor afecțiuni orale. Un aparat dentar poate corecta problemele care în timppot duce la complicații serioase. De exemplu, un tratament ortodontic poate corecta mușcătura inversă, care poate provoca probleme grave precum:  deplasarea maxilarului într-o parte, uzarea smalțului dentar.

Aglomerarea dinților sau apropierea lor poate duce la imposibilitatea realizării unui periaj corect. Astfel, acumularea plăcii bacteriene în zonele greu accesibile periuței de dinți poate duce la deteriorarea smalțului dentar, la apariția cariilor dentare și a bolilor gingivale. Așadar, odată ce te decizi să îți îndrepți dinții cu ajutorul unui aparat dentar reduci și riscurile apariției altor afecțiuni dentare și îți asiguri o dantură sănătoasă pentru cât mai mult timp.

4. Te bucuri de un zâmbet perfect

Faptul că te poți bucura toată viața de un zâmbet perfect este un alt motiv pentru care să porți aparat dentar. Până la urmă acesta este scopul purtării unui aparat dentar. Dinții drepți și frumos aliniați, corectarea mușcăturii și poate chiar schimbarea fizionomiei sunt beneficiile de care te vei putea bucura întreaga viață. Cu o îngrijire adecvată, care să includă o igienă orală corect realizată și vizite regulate la medicul stomatolog, vei putea spune adio grijilor legate de sănătatea danturii.

5. Capeți mai multă încredere în propria persoană

Toți cei care de-a lungul timpului au urmat un tratament cu aparat dentar spun că viața lor s-a schimbat cu mult în bine.  Aceștia au reușit să se integreze social mai ușor datorită aspectului fizic mult mai plăcut oferit de către noul lor zâmbet. De cele mai multe ori, aspectul estetic al danturii influențează felul în care te comporți. Poate că nu zâmbești chiar de fiecare dată când îți dorești sau poate că eviți chiar și să vorbești în anumite contexte. Toate acestea duc la scăderea încrederii în propria persoană. Tocmai acesta este încă unul dintre motivele pentru care este bine să îți îndrepți dinții, indiferent de vârstă. Odată ce rezolvi problemele estetice ale zâmbetului capeți mai multă încredere în tine pentru că zâmbești oricând, fără să te mai gândești la percepția persoanelor din jurul tău.

 

Sursă foto: Pexels

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here