(P) Câte limbi străine trebuie să vorbească o stewardesă?

0
stewardesa

Foarte multe tinere visează la un job de stewardesă din nenumărate motive, dintre care două sunt importante: sunt plătite bine și le dau posibilitatea să vadă toată lumea. Condițiile puse la angajare sunt accesibile, însă una dintre ele este esențială: trebuie să cunoști cel puțin o limbă străină, engleza fiind obligatorie.

În aviaţie comunicarea se face în limba engleză, astfel că dacă te gândești să urmezi o carieră de însoțitoare de zbor trebuie să te asiguri că stăpânești această limbă. Dacă nivelul tău este zero, atunci este necesar să te apuci de treabă și să amâni planul pentru mai târziu, dar dacă ai deja cunoștințe, este indicat să-ți mărești șansele de angajare perfecționându-ți engleza la un curs pentru avansați precum acesta.

Așadar, cunoașterea limbii engleze este absolut necesară pentru angajare, dar și pentru a reuși să-ți construiești o carieră, pentru că, la bord, comunicarea se face în limba engleză. Este dificil să treci de faza interviurilor dacă nivelul tău de cunoștințe este modest. Îți vor fi testate – în scris și oral – abilitățile de comunicare, vocabularul și cunoștințele de gramatică.

Dacă vorbești și o a doua limbă străină, șansele tale de angajare cresc considerabil. De asemenea, poți avea și alte avantaje descrise pe larg în acest material. Marile companii vor prefera întotdeauna candidații care vorbesc, în plus, franceza, spaniola, germană sau oricare altă limbă străină, pentru simplul motiv că operează curse în țări în care sunt vorbite aceste limbi, iar comunicarea cu pasagerii va fi mai ușoară, ceea ce înseamnă că aceștia vor fi mulțumiți de servicii și vor apela și pe viitor la companie.

Deci, cunoașterea limbii engleze este obligatorie pentru orice persoană care dorește să devină stewardesă, iar a doua sau a treia limbă prezintă un avantaj în plus care va fi esențial în cariera ta. Trebuie să mai știi că cele mai multe companii aeriene asigură în mod gratuit trainingul de obținere a atestatului de însoțitor de bord, astfel că vei scăpa de niște cheltuieli importante care se fac în această direcție.

De asemenea, legat de studii, majoritatea companiilor pun drept condiție pentru angajare studiile medii, însă cele superioare îți vor oferi din nou un avantaj. Celelalte condiții sunt legate de abilități fizice, cum ar fi înotul, înălțime și vârstă, toate acestea fiind diferite în funcție de operatorul la care vrei să te angajezi.

 

Foto: Unsplash

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here