(P) Ce este un premergător pentru copii și de ce este necesar

0
50
premergator pentru copii

Fiecare părinte își dorește ca micuții săi să se dezvolte frumos, să fie sănătoși și fericiți, descurcăreți și buni. Creșterea lor nu este însă atât de simplă. Imediat după ce au venit pe lume, micuții încep să crească într-un mod magic, pe zi ce trece mai mult, iar acestă creștere atrage după sine noi și noi provocări.

În momentul în care încep să se agațe de piesele de mobilier și să se țină singuri pe piciorușe, lucrurile devin cu adevărat periculoase. Această etapă necesită o atenție deosebită din partea părinților și o permanentă supraveghere, riscul de accidentări fiind destul de ridicat.

În acest sens, au fost create anumite jucării care, pe lângă faptul că distrag atenția puișorilor, au marele avantaj că îi ajută să învețe să meargă, oferindu-le mai multă stabilitate și siguranță. Acestea sunt antemergătoarele și premergătoarele pentru bebe, fiecare având propriile caracteristici și scopuri.

Antemergător sau premergător pentru bebe – ce să aleg?

Deși amândouă au rolul de a-l ajuta pe cel mic să învețe să meargă, între antemergător și premergător există câteva diferențe importante. Astfel:

Premergătorul – este recomandat micuților care pot să stea deja în șezut fără să fie susținuți (peste 6-8 luni). Se aseamănă cu un centru de activități dotat cu roți și un chilot de susținere, ce permite puișorilor să se deplaseze și să se odihnească, atunci când este cazul.

Avantajele unui premergător pentru copii:

 • Oferă multă libertate de mișcare puișorului;
 • Oferă mai multă siguranță;
 • Necesită mai puțină supraveghere;
 • Ajută în întărirea mușchilor și îl învață pe bebe să aibă control asupra propriului corp;
 • Este o sursă excelentă de distracție, datorită numeroaselor jucării cu care este

Dezavantaje: Chiar dacă este un loc sigur, premergătorul trebuie utilizat doar sub supravegherea unui adult deoarece micuțul se poate dezechilibra. De asemenea, acesta trebuie folosit o perioadă mai scurtă de timp deoarece ușurința cu care este manipulat nu îi permite puișorului să capete control total asupra propriului corp.

Antemergătorul – este și el dotat cu un panou de jucării însă, spre deosebire de premergător, acesta este situat în față. Dispune de o bară stabilă ce permite micuțului să se deplaseze, prin împingere. Antemergătorul este ideal atât pentru diferite etape de vârstă, de obicei putând fi ajustat pentru a se potrivi înălțimii copilașului.

Avantajele unui antemergător pentru copii:

 • Construiește mersul corect al celui mic, permițându-i acestuia să își vadă mișcările propriilor piciorușe;
 • Îl încurajează pe cel mic și îl provoacă să meargă mai mult;
 • Îl ajută să se distreze în timp ce capătă încredere în propriile-i puteri.

Dezavantaje: Spre deosebire de premergător, micuțul are nevoie de o și mai atentă supraveghere deoarece nu are dezvoltat încă un echilibru foarte bun.

În cazul în care micuțul are peste 8 luni și poate sta singur în funduleț, atunci un premergător este ideal. Nu doar că îl va ajuta pe cel mic să facă primii pași, dar va permite părintelui să stea mai liniștit, fără să își mai facă mii de griji privind siguranța puișorului.

Ce trebuie luat în considerare atunci când se alege un premergător pentru copii?

În alegerea celui mai bun premergător pentru copii trebuie:

 • Să se țină cont de greutatea pe care produsul o are, pentru a fi mânuit ușor de către copil și pentru a fi ușor de cărat și transportat.
 • Să fie fabricat din materiale dure și rezistente, pentru a putea rezista durei utilizări la care va fi supus și curiozității celui mic.
 • Să aibă o înălțime proporțională cu cea a micuțului, de preferat ajustabilă, deoarece puișorul se dezvoltă rapid în această etapă a vieții.
 • Să aibă accesorii colorate și distractive, care să îl ajute să își dezvolte abilitățile – litere, cuvinte și cifre, jucării cu melodii și cântece etc.
 • Să aibă o formă ce asigură confortul și siguranța celui mic, de preferat rotunjită.
 • Să fie dotat cu frâne pe toate roțile și, dacă se poate, să dispună de roți ce se pot roti la 360 de grade pentru un plus de siguranță.
 • Să aibă un design atrăgător astfel încât să-l atragă pe cel mic și să-l facă să fie bucuros de noua jucărie ajutătoare.

Miababy® – magazinul online unde super părinții găsesc toate necesare puișorilor lor

Miababy® a fost creat din dorința de a contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor și de a susține părinții în procesul de creștere al celor mici. Pe miababy.ro se găsesc atât hăinuțe și încălțăminte, cât și produse de îngrijire și produse de maternitate, la prețuri accesibile.

Premergătoarele pentru copii sunt create din materiale rezistente și au un design atractiv, ce va contribui într-un mod distractiv la dezvoltarea puișorului, iar prețul lor este potrivit pentru orice buzunar – între 224 de lei și 399 de lei.  În plus, toate produsele se livrează direct din depozitul Miababy, fără intermediari, astfel încât să ajungă în cel mai scurt timp la cumpărători.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here