(P) Cele mai populare 5 femei din România din istoria recentă

0
femei populare

România are cu ce se mândri, iar unele femei din țara noastră au căpătat faimă internațională datorită muncii depuse.

Iată, așadar, care sunt 5 dintre cele mai populare femei din România în istoria recentă:

Inna

Cântăreața din Mangalia și-a început cariera în 2008, alături de trupa Play&Win, iar acum este un star mondial. Pe propriul canal de YouTube, Inna are peste 6.4 milioane de abonați. Succesul său este internațional, iar melodiile artistei au devenit hituri în diverse zone ale lumii, mai ales în America de Sud, unde se bucură de o popularitate ridicată. Melodia ce a propulsat-o a fost Hot (2008), care a ajuns în Billboard Hot Dance Airplay, fiind un hit internațional. De atunci, ea a lansat numeroase alte melodii de succes și a primit și discuri de aur și platină. La nivel global s-au vândut peste 4 milioane de exemplare ale primelor trei albume lansate de Inna. Ea a făcut parte și din juriul emisiunii Vocea României Junior, iar în afara muzicii este o activistă pentru drepturile omului.

Simona Halep

Este cea mai cunoscută sportivă din România în momentul de față și cea mai constantă jucătoare de tenis din lume în ultimii 7 ani. Ea nu a ieșit nici măcar o clipă din top 10 WTA în acest interval. Simona Halep le-a adus românilor multe momente de bucurie, în special prin succesele sale de la turneele de tenis. Ea a fost numărul 1 în lume timp de 64 de săptămâni și ocupă locul 10 în întreaga istorie. De asemenea, are în palmares și două turnee de Grand Slam. Cel mai bine s-a simțit la Roland Garros, unde are un titlu și două finale pierdute. De altfel, Simona este a doua favorită să câștige titlul și la Roland Garros 2021, potrivit datelor disponibile la NetBet. Simona are cota 6.50, fiind devansată de Iga Swiatek, care are 6.00. Pe lângă parcursul remarcabil de la Roland Garros, Simona mai are un titlu de Grand Slam și la Wimbledon.

Mădălina Ghenea

La fel ca Inna, și ea a cunoscut succesul internațional. Și-a început cariera ca fotomodel, iar apoi a devenit și actriță. În 2007 a apărut într-un videoclip al lui Eros Ramazzotti, iar în 2012 într-unul al Madonnei. În 2010 a luat parte la cunoscuta emisiune din Italia, Ballando con le Stelle. Ulterior a început să apară în diverse filme precum Dom Heminghway, unde a jucat alături de Jude Law, sau Zoolander 2. Mădălina Ghenea este un adevărat star în Italia, unde presa scrie constant despre ea, mai ales că a avut relații cu actori foarte cunoscuți și nu numai.

Angela Gheorghiu

Este una dintre cele mai cunoscute și apreciate soprane din lume. Pentru activitatea sa a primit numeroase premii Gramophone, fiind inclusă în Hall of Fame, iar apoi a fost desemnată adesea artista anului. Angela Gheorghiu a fost decorată inclusiv de președintele României în 2010, primind Ordinul „Steaua României”. De asemenea, în 2012 a primit decorația regală „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I, pentru promovarea valorilor românești peste hotare și a susținut o mulțime de concerte.

Nadia Comăneci

Chiar dacă au trecut aproape 45 de ani de la primul 10 perfect din istoria gimnasticii câștigat de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, fosta sportivă rămâne una dintre cele mai cunoscute femei din România. A fost o prezență constantă în ultimul deceniu la cele mai importante gale din lume, inclusiv la Premiile Oscar. Este implicată în multe activități sociale și sprijină tineri din întreaga lume. De asemenea, Nadia Comăneci are o școală de gimnastică în SUA și se implică și pentru revitalizarea acestui sport în România.

 

Sursă foto: Pexels

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here