(P) Conacul Domniței Ralu găzduiește SoNoRo Conac

0
159

Cel de-al treilea concert SoNoRo Conac al lunii iulie va avea loc în județul Prahova, la Conacul Domniței Ralu. Evenimentul va avea loc luni, 25 iulie, de la ora 19.00.

Conacul Domnitei Ralu

Conacul, amplasat pe drumul vinului, într-una din cele mai renumite regiuni viticole din țară, Dealu Mare, a fost construit la începutul sec. XX. Stilul arhitectonic conduce la stabilirea paternității arhitecturale către un discipol al arhitectului Ion Mincu, însă originile sale sunt încă un mister. În perioada comunistă a fost naționalizat și transformat într-o fermă viticolă, iar mai târziu, după anii ’90 a fost lăsat în paragină. Farmecul și grandoarea de odinioară i-au fost redate de un investitor privat și a prins viață în 2015, atunci când a fost deschis publicului.

Programul muzical al concertului va cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius și Edward Elgar, interpretate de Răzvan Popovici (violă), Erik Schumann (vioară) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Concertul va fi urmat de un cocktail.

Până la finalul verii, vor mai avea loc concerte SoNoRo Conac în următoarele clădiri de patrimoniu:
– Biserica Fortificată, Ilieni, județul Covasna (29 iulie 2016)

– Casa de Oaspeți a Prințului de Wales, Valea Zălanului, județul Covasna (6 august 2016)

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: [email protected] sau 0741.190.470.

Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro ului Arhitecților din România.

afis Sonoro Conac 2016_Domnita Ralu-page-001

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here