(P) Cum alegem bateriile auto – criterii de selecție

0
44
baterii auto

Bateria auto este importantă, întrucât funcționarea întregii mașini depinde de această piesă consumabilă. Cu toate progresele pe care le-a cunoscut tehnologia, încă nu s-a inventat un acumulator auto care să aibă o durată de viață nelimitată. De regulă, specialiștii în baterii auto susțin că, în condiții normale de utilizare, durata maximă de funcționare pe care o poate avea un acumulator auto este de aproximativ 4 ani.

Acumulatorii auto – cum îi alegi?

În condițiile în care piața de specialitate este tot mai diversificată, alegerea unei baterii auto devine o misiune destul de dificilă pentru mulți șoferi. Pentru a te asigura că iei decizia de cumpărare corectă, va trebui să ai în vedere câteva aspecte menite să te ajute să faci alegerea corectă:

Caracteristicile bateriei

Consultă cu atenție precizările din manualul tehnic al mașinii pentru a vedea care sunt detaliile tehnice pe care trebuie să le respecți atunci când alegi bateria. Un acumulator auto care are o capacitate prea mică nu va putea face față cerințelor motorului, în timp ce o baterie cu o capacitate prea mare nu va putea fi încărcată de alternator. Așadar, ține cont de capacitatea de stocare a electricității – adică fii atent la amperaj (amperi oră – Ah).

Dimensiunea bateriei auto este un alt aspect de care ar trebui să ții cont. Poți afla care este aceasta fie prin măsurarea acumulatorului original, fie prin specificațiile existente în manualul automobilului.

Garanție

Din dorința de a alege baterii auto ieftine, mulți conducători auto sunt tentați să aleagă varianta cumpărării unor acumulatori second-hand în detrimentul achiziționării unei baterii nou-nouțe. Specialiștii nu recomandă acest lucru deoarece garanția poate fi depășită în cazul unei baterii second-hand, iar acest lucru înseamnă în mod automat o durată de funcționare mai redusă. Alege un magazin care comercializează baterii auto în stare perfect încărcată, oferind totodată și garanție la produsele vândute.

Montaj

Atunci când instalezi noua baterie trebuie să fii atent la:

  • Poziționarea bornelor – află din manualul tehnic al automobilului cum trebuie să fie poziționate acestea
  • Modul de fixare – consultă specificațiile pe care le-a oferit producătorul mașinii

Din păcate, nu mulți șoferi posedă cunoștințe tehnice avansate, tocmai din acest motiv, au nevoie de un montaj profesional al bateriilor auto. În online, există magazine de profil care asigură și acest serviciu la costuri mici.

Unde găsești baterii auto la preț bun?

Cei de la Neobat te așteaptă pe site-ul lor cu o gamă variată de acumulatori auto. Pe neobat.ro poți găsi baterii auto potrivite pentru orice model de mașină. Din portofoliul Neobat fac parte branduri ca: BOSCH, VARTA, EXIDE, ROMBAT, BANNER, recunoscute pentru calitatea produselor.

Ce trebuie să eviți:

  • Nu cumpăra baterii auto sub necesităţile automobilului tău!
  • Dacă nu folosești zilnic mașina în sezonul rece, specialiștii recomandă pornirea motorului timp de câteva minute la interval de câteva zile
  • Efectuează verificarea tehnică obligatorie impusă la o dată la 6 luni,
  • Respectă cu strictețe instrucțiunile de montaj și de utilizare precum și condițiile garanției
  • Citește atent certificatul de garanție al bateriilor auto, ținând cont de indicațiile care se referă la montaj, întreținere și regimul de încărcare.
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here