(P) Cum ne decorăm casa de Crăciun?

0

Fiecare anotimp vine cu aspectele lui specifice. Primăverile sunt despre mărțișoare și soare, verile sunt despre vacanțe, toamna înseamnă începutul școlii, iar iarna înseamnă multe pregătiri pentru Crăciun, întrebări despre Revelion, frig și aer festiv.

Cum Crăciunul este sărbătoarea favorită a multora, pregătirile sunt mai ample în fiecare an: de la comercianți până la… cumpărători. Cadouri, decorațiuni, brad.

Iar decorațiunile câștigă teren în fiecare an.

Așadar, următoarea întrebare este absolut firească în această lună: cu ne decorăm casa de Crăciun?

Am pregătit pentru tine un mic ghid, care să te ajute să fii mai organizată, mai ales dacă ești la prima astfel de încercare.

1. Pregătirea

Atât de multe decorațiuni, pe care o aleg? Între atâtea coronițe, ghirlande, aranjamente specifice de Crăciun, nenumărate globuri sau accesorii, poți fi ușor distrasă. Însă trebuie să începi cu principalul punct de atracție: bradul.

Iată câteva întrebări pe care să ți le pui înainte să pleci în căutarea brădului perfect: de ce spațiu dispun? (ia în considerare și înălțimea); Vreau un brad artificial sau unul natural? Unde anume vreau să îl pun în casă, astfel încât să fie cât mai bine pus în valoare?

Fiecare dintre acești brazi are avantajele lui: un brad artificial poate fi păstrat mai mulți ani și are o formă perfect simetrică, ceea ce duce la un rezultat spectaculos la final.

Bradul natural însă, păstrează farmecul sărbătorilor de altă dată și aduce un plus de prospețime în casă. Dacă optezi pentru un brad în ghiveci îl poți planta și primăvară și te poți bucura de el și în anii următori.

2. Lumina

„Luminițele” fac parte din farmecul Crăciunului. E de ajuns să te gândești la cât de mulți oameni aleg să ia parte, în fiecare an, la momentul în care luminițele care împodobesc orașul se aprind pentru prima dată.

Deci, nu neglija acest aspect atunci când vine vorba de propriile decorațiuni și de brad. Alege instalații în culori calde, fii atentă la intensitatea acestora și ai grijă să se potrivească tipului de brad pe care l-ai ales.

3. Culorile

Paleta de culori este strâns legată de conceptul ales. Poți miza pe culorile clasice, roșu și auriu, dacă ești adepta unui stil mai tradițional. Sau, poți alege combinații inedite, precum cea de negru sau albastru închis cu auriu sau cupru. Dacă visezi la un Crăciun romantic, cu zăpadă, poți cumpăra decorațiuni diafane, cu pene, glitter sau dantelă albă.

4. Decorațiunile

La fel ca și în cazul culorile, tipul de decorațiuni poate ajuta la o mai bună creionare a conceptului ales. Dacă îți dorești un Crăciun cu stil, elegant, optează pentru decorațiuni făcute manual, din porțelan sau sticlă. Dacă ești adepta stilului romantic, alege decorațiuni naturale precum felii de portocale și lămâie uscate, bețe de scorțișoară sau mere cerate.

Am întrebat câțiva specialiști, iar designerii florali de la Florăriile Floria ne-au mai dat câteva sugestii pentru ca bradul nostru să fie cât mai aproape de natură: pe lângă tradiționalele felii de portocale sau lamâi uscate și bețele de scorțișoară, mai putem decora bradul cu crenguțe de eucalipt, ilex, conuri de brad sau chiar anason. Nu numai că bradul va arăta spectaculos: și mireasma va fi pe măsură!

Dacă îți dorești un astfel de brad, poți confecționa chiar tu decorațiunile sau le poți achiziționa de la Florăriile Floria.

5. Casa

Dacă despre brad am tot vorbit, nu trebuie să neglijăm casa. Balustrada scărilor poate fi împodobită cu o ghirlandă din brad natural sau artificial. Ușa de la intrare cu o coroniță de brad. Poți găsi coronițe pentru uși în Florăriile Floria sau poți comanda online, de pe floria.ro. Tot aici găsești și aranjamente tipice pentru masa de Crăciun sau buchete tematice de Crăciun, pentru a aduce mai multă culoare și prospețime în casa ta.

Dacă nu îți dorești să te ocupi singură de decorațiuni, poți merge în Florăriile Floria pentru a te consulta cu designerii florali, care îți pot face un decor așa cum îți dorești sau poți comanda online cronițe de Crăciun, aranjamente pentru masa de Crăciun, brăduți decorativi sau Crăciunițe de pe floria.ro.

Foto: prin amabilitatea brandului

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here