(P) Cum poți alege laptopul second hand potrivit nevoilor tale

0
laptop second hand

Cumpărarea unui laptop second hand a fost stigmatizată în ultimele decenii. Unele persoane cred că nu te poți baza pe un laptop la mâna a doua, că nu este fiabil și că nu are nicio garanție că va rezista în timp.

Această stigmatizare este de cele mai multe ori nejustificată. Da, există persoane care au cumpărat un laptop second hand care nu le-a îndeplinit toate dorințele, dar pentru a cumpăra un astfel de produs trebuie să ai în vedere atât cerințele individuale, cât și proveniența acestuia.

Achiziționarea unui laptop second hand necesită o atenție sporită

Dacă alegi să cumperi un laptop second hand de la o persoană fizică, fie că este o cunoștință sau cineva care a postat un anunț pe un site de vânzări, știi sigur că vei primi un laptop cu adevărat folosit, fără garanție.

În cel mai bun caz, laptopul este în cea mai bună condiție și vânzătorul are doar nevoie de bani sau vrea să facă un upgrade. În cel mai rău caz, deși spune că acest dispozitiv nu prea a fost folosit, poți primi un produs deja stricat sau care se va strica la scurt timp după cumpărare.

Cumpărarea unui laptop la mâna a doua de la o companie cu reputație, cum ar fi ABD Computer, îți garantează că produsul a trecut testele de calitate. În plus, companiile serioase vând doar laptopuri second hand cu garanție.

Cum alegi laptopul second hand potrivit

Ai putea să intri pe un site al unei companii serioase, să închizi ochii și să alegi un laptop. Deși nu ai risca mult, ai putea alege un laptop mult prea performant pentru nevoile tale. Noi te sfătuim să ai în vedere următoarele aspecte înainte de a alege un laptop second hand.

  • Alege mărimea

Când cineva încearcă să îți vândă cel mai bun laptop, nu ține cont de ceea ce îți dorești tu. Trebuie avute în vedere nevoile și bugetul tău. Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când alegi un laptop este mărimea sa.

Laptopurile tind să fie împărțite în categorii pe baza dimensiunii diagonalei ecranelor lor Acest lucru se datorează faptului că dimensiunea ecranului unui laptop determină și dimensiunea generală a sa. Un laptop cu un ecran imens de 17 inchi va fi fantastic pentru muncă și jocuri, și este probabil să aibă o tastatură de dimensiuni decente pentru a ușura tastarea, dar va fi mult mai mare și mai greu decât un model de 13 inchi.

  • Verifică rezoluția ecranului laptopului second hand

Dimensiunea ecranului nu este totul. Ar trebui să se țină cont de și de rezoluția sa. Rezoluția minimă pe care o vei găsi este de 1.366 x 768 pixeli. Acestă variantă este utilă pentru majoritatea sarcinilor.

  • Investighează touchpad-ul

Touchpad-ul este un detaliu de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi un laptop second hand pentru că este una dintre cele mai importante modalități prin care interacționezi cu laptopul, deci trebuie să funcționeze bine. Din păcate, multe touchpad-uri de laptop sunt îngrozitoare, greu de folosit și, de cele mai multe ori, se strică repede. O mulțime de touchpad-uri nu răspund cu exactitate mișcării degetelor.

  • Încearcă porturile

Trebuie să te gândești la ce dorești să conectezi la laptopul second hand. Unele laptopuri au doar două porturi și dacă sunt conectate deja mouseul și o imprimantă nu o să poți descărca pozele din telefonul mobil decât dacă deconectezi unul dintre dispozitive. În plus, un laptop la mâna a doua trebuie verificat pentru funcționalitatea porturilor sale.

  • Studiază performanța laptopului second hand

Dacă ai decis cum vrei să arate laptopul tău, acum e momentul să îți faci griji pentru interiorul său. Ce trebuie să ai în vedere atunci când te uiți pe lista specificațiilor tehnice ale unui laptop la mâna a doua?

Primul aspect este memoria RAM. Cu excepția cazului în care cumperi un laptop second hand ieftin, optează pentru cel puțin 4 GB, pentru a nu îți face griji cu privire la numărul de taburi de browser pe care le-ai deschis simultan. Dacă ai de gând să editezi video, vei avea nevoie de cel puțin 8 GB, deși această cantitate RAM este uneori destul de comună chiar și la laptopurile uzate ieftine.

Alegerea procesorului este una mai dificilă. Ar trebui să alegi un procesor Intel Core i3, care să asigure navigarea confortabilă, dar și unele taskuri de la birou. Un laptop second hand cu cipuri i7 este mai scump, dar mai rapid și mai performant.

La ABD Computer găsești laptopul second hand de care ai nevoie

Dacă nu te descurci și îți este greu să alegi un laptop, compania ABD Computer îți pune la dispoziție o echipă de suport care îți va răspunde la întrebări și te va ajuta să alegi cel mai bun produs pentru nevoile tale.

Pe site-ul companiei ABD Computer, dar și în magazinul propriu, găsești laptopuri second hand cu performanțe de invidiat, cu garanții cuprinse între 12 și 60 de luni și posibilitatea returnării produsului în 90 de zile calendaristice.

ABD Computer este recunoscută pe piața de IT second hand ca firma cu cea mai bună calitate a produselor, acestea provenind din leasing IT, de la cele mai mari firme din Europa, în special din Suedia și Finlanda, unde calitatea produselor este întotdeauna pe primul loc.

 

 

Sursă foto: Shutterstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here