(P) Cum trebuie aleasă în mod corect o bandă de alergat?

0
banda de alergat

Alegerea celor mai bune benzi de alergat reprezintă un proces simplu în esență, dar care implică studierea atentă a principalelor caracteristici pe care aceste dispozitive trebuie să le aibă astfel încât să fie obținute rezultatele dorite.

De ce să achiziționezi o bandă de alergat?

Benzile de fitness pot fi folosite din mai multe motive. De exemplu, există persoane care își doresc să elimine corect kilogramele în plus și să ajungă la silueta dorită, pentru a se simți din nou bine în propria piele. Pe de altă parte, există și persoane care își doresc să își tonifice corpul, eliminarea surplusului de grăsime nefiind prioritar.

Majoritatea celor care vor să achiziționeze o bandă de alergat își doresc să aibă grijă de sănătatea lor. Cum prezentul nu oferă foarte mult timp liber, achiziționarea unui astfel de aparat de fitness pentru acasă reprezintă cea mai bună variantă, deoarece alergatul pe bandă poate fi realizat în paralel cu alte activități: uitatul la TV, cititul unei cărți etc.

Cum alegi corect o bandă de alergat?

Procesul de selecție trebuie să cuprindă anumite etape specifice, iar informarea este prima și, poate, cea mai importantă. Astfel, în alegerea unei benzi de alergat profesionale trebuie să se ia în considerare următoarele:

  • Dimensiuni

În primul rând, dimensiunile benzii de alergat sunt foarte importante. Un mare avantaj de care beneficiază femeile și bărbații care caută un astfel de dispozitiv este că pot găsi pe piață benzi de diferite forme și mărimi, ceea ce înseamnă că își pot alege modelul ideal și îl pot depozita ușor, indiferent de spațiul pe care îl au la dispoziție.

În descrierea fiecărei benzi de alergat se regăsesc trei tipuri de detalii despre dimensiuni: dimensiunea cutiei, dimensiunea benzii deschise și dimensiunea benzii pliate.

Dimensiunea aparatului contează foarte mult pentru că oferă tuturor iubitorilor de sport posibilitatea de a se gândi și la locul în care îl pot depozita atunci când nu îl folosesc.

Exemple de dimensiuni (când banda este deschisă): 140x60x125 cm, 208,9x89x156,6 cm, 160x75x135 cm, 180x850x150 cm etc.

  • Greutatea maximă suportată

Foarte importantă de luat în calcul este greutatea maximă pe care banda de alergat o poate suporta. Cei care își doresc un dispozitiv care să suporte o greutate mai mare trebuie să aibă în vedere faptul că au nevoie de un model solid, care să dispună de un cadru supradimensionat și de role foarte puternice pentru susținerea suprafeței de rulare.

În cazul în care greutatea pune prea multă presiune pe componentele aparatului, atunci acesta se poate defecta mult mai repede, lucru pe care nu și-l dorește nimeni.

  • Numărul de programe

Cei care își doresc să achiziționeze benzi de alergat trebuie să aibă în vedere și numărul de programe disponibil. Pentru slăbit, tonifiere sau recuperare eficientă sunt recomandate exerciții diverse, care să fie schimbate în permanență, astfel încât corpul să nu aibă timp să se obișnuiască într-un anumit ritm.

Organismul trebuie luat mereu prin surprindere. Gradul de înclinare trebuie mărit pe măsură ce antrenamentele devin mai dese, iar viteza trebuie crescută în mod constant. În acest mod, rezistența sportivilor crește vizibil de la un antrenament la altul.

Sunt recomandate benzile de alergat electrice, care au programe diverse, necesare pentru obținerea rezultatelor dorite într-un timp relativ scurt.

  • Puterea motorului

Puterea motorului influențează în mod direct capacitatea de atingere a scopurilor propuse. DHS Fitness este o companie care comercializează benzi de alergat de înaltă calitate, la prețuri accesibile. Sportivii pot găsi aici atât benzi care au motoare puternice (de 3-4 cai putere), ideale pentru antrenamente de tip sprint, cât și benzi de alergat cu motoare de 1,5-2 cai putere, ce pot fi folosite pentru jogging ori pentru alergarea ușoară.

Benzile de alergat sunt dispozitive ușor de folosit acasă, fiind la îndemâna celor care nu au timp pentru a merge la sală în mod regulat. Cu ajutorul exercițiilor constante, oricine poate slăbi și își poate tonifia corpul!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here