(P) De ce să optezi pentru uși glisante din sticlă?

0
usi glisante de sticla

Proiectele moderne de design interior nu vizează doar echilibrul cromatic, ci și evitarea surplusului de elemente în încăperi și menținerea unor spații aerisite.

De aceea, în tendințele actuale de amenajare se regăsește integrarea elementelor versatile, care le oferă viitorilor utilizatori spații mai mari, mai funcționale și mai plăcute din punct de vedere estetic.

În acest sens, tot mai multe persoane optează pentru mobilier de inspirație nordică, plante și obiecte de artă în loc de obiecte decorative pompoase, uși glisante din sticlă etc. Acestea din urmă au un rol deosebit în crearea atmosferei dorite într-o locuință sau într-o clădire de birouri, permițând utilizarea maximă a spațiului disponibil.

Ce aduce în plus o ușă glisantă din sticlă?

În comparație cu ușile de interior clasice, realizate de obicei din lemn, cele glisante din sticlă sunt ușor de integrat în orice tip de decor, de la cel minimalist, la cel contemporan sau industrial.

Iată care sunt avantajele ușilor din sticlă glisante:

  • Măresc luminozitatea încăperilor

Cea mai ușor de recunoscut caracteristică a sticlei este transparența. Desigur, modelele de uși din sticlă sunt decorate corespunzător, pentru a respecta și factorul intimității necesare însă, chiar și așa, permit luminii să pătrundă din plin în încăperi.

Sunt ideale în spațiile în care lumina naturală nu pătrunde suficient. Mai multă lumină va contribui la crearea unui spațiu aerisit, relaxant și elegant, încărcând cu energie pozitivă pe cei care îl locuiesc.

  • Sunt ideale pentru spațiile de dimensiuni reduse

Pe lângă beneficiile de excepție generate de materialul din care este creată, o ușă glisantă din sticlă este eficientă și pentru că se potrivește oricărui tip de spațiu, nefiind nevoie de operarea clasică la deschidere sau închidere.

Prin urmare, mixul dintre material și modul de operare al acestor uși de sticlă glisante se calibrează armonios, permițând utilizatorilor să beneficieze de mai mult spațiu.

  • Se întrețin foarte ușor

Unele persoane s-ar putea teme de faptul că orice urmă de praf sau murdărie ar putea să fie vizibilă rapid pe sticlă. Specialiștii în amenajări interioare și producătorii de elemente de amenajare din sticlă vin să infirme aceste idei preconcepute, întrucât sticla este un material ușor de întreținut și de curățat.

Ușile glisante din sticlă sunt proiectate pentru a rezista la șocuri puternice și nu se pătează, astfel că nu este nevoie de lucrări periodice de mentenanță. Mai mult, chiar și în cazul în care urmele de praf sunt vizibile, acestea se curăță rapid cu produse clasice pentru curățarea ferestrelor. Însă, pentru a evita zgârieturile, se recomandă utilizarea unor produse și materiale non abrazive.

  • Sunt sigure pentru utilizatori

Indiferent că este vorba despre locuință sau orice alt tip de spațiu, aceste uși respectă principiul siguranței deoarece sunt, de regulă, fabricate din sticlă securizată. Obținută în urma procedurilor mecanice – încălzire la temperaturi foarte mari – aceasta este de 5 ori mai rezistentă față de sticla normală.

Pe de altă parte, chiar și în cazul în care o ușă glisantă de sticlă securizată se sparge în urma unui impact puternic, aceasta se divide în bucăți foarte mici, inofensive, astfel că nimeni nu va fi rănit.

Rom Decor – gamă variată de uși din sticlă glisante

Practice și ușor de utilizat, ușile din sticlă se deosebesc cu mult de clasicele uși din lemn, în special în ceea ce privește elementele de feronerie – balamalele și alte elemente de manevrare. Sistemele acestora sunt proiectate pentru a rezista timp îndelungat, în special datorită capacității mari de susținere a greutății.

Fiecare proiect de amenajare este unic, iar cei de la Rom Decor cunosc foarte bine acest lucru. De aceea, pentru alegerea modelului potrivit de ușă, pun la dispoziție o gamă largă de modele de uși de interior și exterior, atât glisante, cât și clasice.

Pentru a facilita alegerea, compania oferă și servicii de consultanță, iar cei ce doresc rezultate excelente pot opta și pentru serviciile de montaj. Prețurile sunt accesibile, cu mult sub cele practicate de alte firme de profil, iar faptul că toate produsele necesare se găsesc în același loc contribuie semnificativ la creșterea gradului de satisfacție.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here