(P) Decorațiuni interioare în stil scandinav: un must-have al locuințelor moderne

0
stil scandinav

Naturalețe, bun-gust, simplitate și utilitate – acestea sunt doar câteva din atributele care se pot asocia stilului de decorare scandinav.

Orientarea către decorațiuni interioare din materiale naturale, luminozitatea și lipsa artificiilor inutile, fac ca acest mod nordic de amenajare a spațiului de locuit să fie o alegere tot mai des întâlnită în rândul celor care vor sa aducă un element de noutate în locuința lor.

Obiectele decorative sunt nelipsite într-o casă, comunicând încă de la primul impact informații despre stilul general al acesteia, dar și despre cei care o locuiesc. Acestea transformă radical orice încăpere, concentrând atenția pe detalii. Când vine vorba despre decorațiuni, frumosul se împletește cu utilul, din dorința de a crea un tot creativ care să urmeze întocmai stilul scandinav, în care utilitatea este cea care primează.

Alegerea unor obiecte decorative în funcție de încăpere

Renumit pentru simplitatea sa, stilul scandinav propune, totuși, utilizarea decorațiunilor pentru a completa esteticul încăperilor, dar și pentru a da o notă personală spațiului locuit.

Partea interesantă a acestui aspect este că până și obiectele decorative alese trebuie să își păstreze latura funcțională, fundamentală în această direcție. Astfel, decorațiunile, așa cum le știați până acum, se reinventează și devin piese noi, aflate la confluența dintre frumusețe, simplitate și utilitate. În acest stil, decorațiunile au mai degrabă un scop funcțional decât ornamental.

În dormitor se pot pune polițe, pe care se pot așeza rame foto sau tablouri, evitându-se în felul acesta găurirea pereților. De asemenea, covoarele pufoase și pernuțele decorative sunt alte piese “must-have” ale camerei de odihnă.

Pentru living sunt potrivite vazele din sticlă, în nuanțe puternice cum ar fi auriul, sau cele transparente. Atmosfera de relaxare poate fi completată și prin integrarea unor lumânări decorative sau a unor ghivece cu flori. Din categoria obiectelor decorative pentru casă fac parte și ceasurile. Veți vedea că modelele inspirate din acest stil păstrează un design deosebit de simplu, culori de multe ori contrastante, fiind confecționate din lemn, marmură sau alte materiale naturale.

Holul este locul potrivit pentru amplasarea oglinzilor, acestea având un rol decorativ, dar și practic în același timp. Oglinzile de inspirație scandinavă sunt mari, pentru a crea impresia de spațiu mărit și au o ramă îngustă și simplă. Foarte utilă se va dovedi și amplasarea unui cuier simplu, cu rol în păstrarea ordinii.

Bucătăria poate fi completată prin tăvi de servire deosebite, simple și ample, de culori vibrante sau deschise. De altfel, această încăpere este un loc unde pot fi integrate foarte multe decorațiuni pentru casă, utile fie pentru înfrumusețarea spațiului, fie pentru pregătirea sau servirea mesei. Suporturile pentru tacâmuri și pentru farfurii pot da o notă aparte încăperii, la fel și diferitele seturi de borcane de depozitare, în palete de culori reci.

Pentru birou există seturi de organizare simple, confecționate din lemn sau beton și ceasuri din materiale naturale, indispensabile în această încăpere. De asemenea, această cameră este potrivită pentru integrarea a tot felul de decorațiuni de interior, în culori tari sau pastelate, care să completeze estetic această zonă a casei.

NORDA – locul în care găsiți decorațiuni de interior speciale

Cel mai mare magazin online cu produse în stil scandinav din nord-vestul țării, NORDA, își încântă clienții cu o gama bogată de obiecte decorative de inspirație nordică.

Orice spațiu va fi redefinit și va căpăta personalitate, fiind îmbogățit cu eleganța acestor decorațiuni. În plus, aceste obiecte, pe lângă designul deosebit, aduc și un plus de utilitate încăperii, indiferent că este vorba despre un cuier, o oglindă sau de un suport pentru bucătărie.

NORDA își ajută clienții să aducă spiritul scandinav în locuințe și să se bucure în totalitate de confortul și frumusețea acestui stil decorativ!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here