(P) Cum faci ca un dormitor mic să pară mai spațios. 5 idei smart de design interior

0
dormitor mic

Dormitoarele de dimensiuni mici sunt cele mai comune probleme în designul interior, dar, din fericire, există o mulțime de trucuri pentru a crea o iluzie optică de spațiu mai mare.

Dacă ai o cameră mică ai putea începe prin a decora și pe verticală. Chiar dacă nu ai mult spațiu la sol, folosirea pereților până în tavan ar putea crea impresia de cameră mai mare.

Citește în continuare cinci idei inteligente care te vor ajuta să-ți transformi micuțul dormitor într-un loc mai spațios și mai atractiv:

  1. O cameră mai luminoasă și mai aerisită, cu puține piese de mobilier, arată foarte bine. Dacă simți că cei patru pereți ai camerei te „strâng”, fă-i să „dispară” vopsind întreaga încăpere în aceeași nuanță, inclusiv podeaua și tavanul. Culorile deschise sunt de cele mai multe ori indicate în această situație, dar dacă ești curajoasă și încă nu te-ai hotărât poți să te inspiri de aici;
  2. Nu în toate ideile de design ale dormitoarelor mici este vorba despre iluzii optice. Evident, cu cât ai mai puțin mobilier în dormitor, cu atât va arăta mai mare. O soluție simplă ar fi un pat cu sertare încorporate, unde poți depozita multe lucruri. Nu întotdeauna ai nevoie de două noptiere, mai ales într-o cameră de dimensiuni reduse. Înlocuiește biroul din lemn cu un blat din sticlă, iar scaunele clasice le poți schimba cu unele din acril sau plastic transparent. Aceste mici detalii te vor ajuta să-ți lărgești optic spațiul;
  3. Dacă ai rafturi sau alte tipuri de depozitare, poziționează-le mai aproape de tavan pentru a atrage privirile în sus. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin împărțirea peretelui într-o treime, nu pe jumătate. Orice artă suspendată ar trebui să fie așezată mai aproape de treimea inferioară, iar orice corp pentru depozitare mai aproape de treimea superioară.
  4. Dacă folosești draperii sau perdele în dormitor, trebuie să acorzi atenție unor factori: cu cât sunt mai aproape de tavan, cu atât este mai bine. Agățându-le deasupra ferestrelor, cu una sau două palme, va da impresia de cameră aerisită. Perdelele cu modele pot face ca o cameră să pară înghesuită, deci optează pentru o singură culoare, într-o nuanță deschisă;
  5. Orice dormitor are nevoie de cel puțin o oglindă, dar în cazul camerelor de dimensiuni mici se pot folosi mai multe. Oglinzile sunt una dintre cele mai simple modalități de a păcăli ochii, recomandă Architectural Digest. Ușile de dulap cu oglindă, oglindă deasupra patului, oglinzi micuțe grupate pe un perete, pe lămpi sau mobilier și decor din oglindă sau cu finisaj crom – sunt doar câteva din variantele pe care le poți alege în designul tău.

 

Foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here