(P) În timp ce filmele cu super-eroi stabilesc recorduri de încasări, magazinele de benzi desenate se închid pe capete

0
filme cu super-eroi

Pe 26 aprilie a fost lansat filmul Avengers: Endgame, o producţie a studiourilor Disney şi Marvel. Filmul prezintă lupta supereroilor Marvel pentru anihilarea lui Thanos, cel care a distrus jumătate din omenire în Avengers: Infinity War. Aşteptat cu mare nerăbdare de fanii genului, şi nu numai, filmul a depăşit toate aşteptările în ceea ce priveşte încasările la debut, stabilind noi recorduri: cele mai mari încasări la debut în America de Nord, cu 350 de milioane de dolari, şi cele mai mari încasări totale la debut , cu peste 1,2 miliarde de dolari.

Cum recordurile depăşite erau deţinute de Avengers: Infinity War, ne aşteptăm ca producerea de astfel de filme să continue. Popularitatea de care se bucură filmele cu personaje Marvel se vede şi din faptul că, asemenea filmelor de aventuri, ele inspiră producătorii de jocuri de noroc. Multe dintre aceste filme sunt subiectul unor sloturi online de succes. Acestea sunt disponibile şi în România, una dintre platformele care au astfel de colecţii fiind Vlad Cazino, un cazinou online dedicat exclusiv jucătorilor români de jocuri de cazinou şi bingo (inclusiv turnee de cazinou şi turnee de bingo online).

Cele 22 de filme cu eroi Marvel au generat încasări de peste 20 de miliarde de dolari, semn că subiectul este unul de actualitate la Hollywood. În timp ce producţia de filme este una profitabilă, magazinele stradale de benzi desenate fac eforturi disperate pentru a rezista. Conform site-ului de benzi desenate Bleeding Cool, începând cu luna iunie 2018, s-au închis cel puţin 21 de magazine din SUA şi     Marea Britanie, printre care St Mark`s Comics din New York sau cele din Nottingham, Ramsgate şi Tooting.

In timp ce supereroii sunt la mare căutare în cinematografe, decalajul dintre cinema şi benzile desenate, sursa de inspiraţie, s-a adâncit îngrijorător. Scriitorul de benzi desenate Ron Marz a relatat că, în timpul unei prezentări la o şcoală, a fost întrebat de unde se pot cumpăra benzi desenate şi nu a ştiut ce să răspundă. Printre cauzele care au dus la închiderea multor magazine de benzi desenate se numără creşterea chiriilor, a ratelor la împrumuturi, a salariilor personalului, a asigurărilor, dar şi vânzările online.

În ciuda lansării aplicaţiilor de benzi desenate, cum ar fi Comixology sau Marvel`s Unlimited, unii dintre comercianţi au reuşit să depăşească provocările digitale, acestea reprezentând doar 15% din vânzările totale, conform Bleeding Cool. Un reprezentant al site-ului, Rich Johnston, se declară optimist în ceea ce priveşte viitorul magazinelor de benzi desenate: ,,Începând cu anii 90 a existat un declin, dar cred că vom auzi mai multe poveşti despre deschiderea de magazine decât despre închidere”.

Sunt şi voci care îşi arată îngrijorarea. Lisa Wood, o artistă care colaborează cu Marvel şi DC sub numele de Tula Lotay, director al magazinelor de benzi desenate ,,Traveling Man”, afirma că riscurile sunt din ce în ce mai mari: ,,Marvel şi DC o duc foarte bine, dar pentru comercianţii cu amănuntul, atunci când se trage linie, riscul de a lucra cu creatori necunoscuţi poate deveni costisitor. Supereroii nu au însemnat niciodată mai mult pentru public, dar la ieşirea din cinematograf, după ce au urmărit ultimul film Marvel, oamenii nu se îndreaptă către magazinul de benzi desenate. Ei vor merge online şi vor cumpăra romane grafice la preţuri pe care magazinele nu le pot concura”.

 

 

Sursă foto: marvel.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here