(P) infiniTIFF: revolutia storytelling-ului si dezvoltarea noilor tehnologii

0
119
infiniTIFF 2018

Dupa succesul primei editii, infiniTIFF – sectiunea dedicata realitatii virtuale (VR), noilor
forme de storytelling si cinematografiei interactive, revine la Festivalul International de
Film Transilvania.

Intre 25 mai si 2 iunie, intr-un cadru special amenajat la Cluj Hub,cinefilii precum si toti cei pasionati de noile forme de storytelling audiovizual, vor avea ocazia sa descopere un program incitant de experiente VR, Live Cinema si Loop Cinema. Printre noutatile editiei se numara infiniTIFF Summit – conferinta in cadrul careia vor fi analizate noile tendinte la intersectia dintre film, storytelling si tehnologie, si #Stories on Instagram – un workshop dedicat explorarii formatelor narative produse si distribuite prin intermediul acestui tip de social media.

infiniTIFF este sustinut si la a doua editie de Samsung Romania prin ecosistemul de
produse care schimba viata utilizatorilor – tehnologia Gear VR si noile Samsung Galaxy S9 si S9+, smartphone-urile care reinventeaza modul in care comunicam, impartasim si
experimentam lumea. „Tehnologia a devenit parte din viata noastra, astfel ca in prezent
putem crea, ne putem bucura si impartasi cele mai bune cadre prin simpla utilizare a unui
smartphone, a unei camere Gear 360 sau a unor ochelari virtuali. Prin realitatea virtuala
putem explora lumi si calatori unde dorim; putem experimenta cel mai nou continut
cinematografic sau diverse jocuri si aplicatii, iar povestile celorlalti pot fi traite si de noi,
direct de pe primul rand”, a declarat Simona Panait, Head of Corporate Marketing &
Communications South-East Europe.

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, infiniTIFF isi propune sa creeze o comunitate
interdisciplinara, formata din cinefili, creativi, experti in tehnologie si influenceri din domeniu dispusi sa depaseasca granitele conventionale ale storytelling-ului. Construind un grup atat de divers si complex de profesionisti, platforma creeaza un mediu propice creatiei si colaborarii intre domenii.

„Cu a doua editie infiniTIFF continuam sa exploram noile forme ale storytellingului
audiovizual si intersectia dintre film, storytelling si tehnologie, dincolo de forme
cinematografice traditionale prezentate la TIFF. Celor interesati le oferim un triptic de
posibilitati de a ni se alatura in acest spatiu interdisciplinar al inovatiei si experimentelor: ca spectator al programelor VR, Youtube si cinema live, ca participant la un workshop de
#Storytelling pe Instagram si ca public la o conferinta internationala pe aceste teme.“,
subliniaza curatorul programului, Erwin M. Schmidt (Berlin), fondatorul studioului de
inovatie Cinemathon axat pe noile technologii in industria filmului (www.cinemathon.international) si co-fondatorul unui co-working space pentru antreprenori si creativi in film si technologie, The FilmTech Office (www.filmtechoffice.com).

infiniTIFF Summit – profesionistii din industria filmului intalnesc expertii din domeniul tehnologiei

Cum arata evolutia comuna a storytelling-ului si a tehnologiei si care este potentialul acestei fuziuni? infiniTIFF Summit (miercuri, 30 mai) este un eveniment care isi propune sa
exploreze acest topic, in cadrul caruia expertii internationali vor oferi raspunsuri profesionistilor din lumea filmului, dar si celor din alte domenii creative si tehnologice.

Cele mai noi forme de storytelling, inovatiile tehnologice care vor revolutiona productia de film si modelele financiare aplicate pe nevoile industriei se numara printre punctele principale abordate in cadrul conferintei de catre specialistii invitati din Europa. Ricardo J. Mendez (Berlin), Directoru Tehnic Samsung NEXT, Sten Saluveer (Tallinn), fondatorul si CEO-ul Acceleratorului Creativ Storytek, Prof. Thomas Langhanki (Berlin), Fondatorul Experimental Game, regizorii Katarzyna Kifert si Dawid Marcinkowski – duo-ul Kissinger Twins si Irina Albita (Londra), co-fondatoarea Big Couch sunt invitatii speciali ai evenimentului si speakerii care vor inspira publicul la prima editie infiniTIFF Summit. Descoperind noi forme de colaborare intre domenii, participantii vor fi provocati sa regandeasca modul in care sunt realizate, distribuite si prezentate produsele audio-vizuale in contextul tehnologic aflat intr-o continua dezvoltare. Biletele se pot achizitiona de pe platforma Eventbook la pretul de 100 RON.

Workshop infiniTIFF: #Stories on Instagram

Una dintre cele mai populare retele sociale din lume, Instagram, pune la dispozitia utilizatorilor o gama tot mai mare de caracteristici care au atras in ultimii ani atentia brandurilor si a influencerilor. Pentru prima oara in cadrul unui festival de film prestigios, atelierul infiniTIFF va pune accentul pe potentialul narativ al acestei platforme, cu accentul indreptat asupra Story-urilor.

Timp de patru zile, intre 26 si 29 mai, participantii vor explora caracteristicile narative si
vizuale ale interfetei Instagram, descoperind si aplicand secretele folosite de profesionistii din social media, sub indrumarea Kissinger Twins (Polonia), un duo creativ multi-premiat,
specializat in storytelling-ul vizual interactiv.

#Story-urile create in cadrul atelierului cu Samsung Galaxy S9 vor fi prezentate in cadrul
Summit-ului infiniTIFF si vor fi publicate pe toate retelele TIFF. Workshopul se adreseaza profesionistilor din lumea cinematografica, designerilor, creativilor din domeniul tehnologiei, scenaristilor, programatorilor, artistilor vizuali, pasionatilor de animatie si jocuri, tuturor celor interesati sa dezvolte un limbaj propriu de naratiune audio-vizuala pe Instagram. Cei interesati pot aplica aici.

Pentru a te inscrie la workshop trebuie doar sa completezi formularul disponibil online pana la data limita de 11 mai 2018. 15 participanti vor fi ulterior selectati in baza scrisorii de motivatie si a experientei in domeniul vizual / audio-vizual si in social media, informatii trimise prin intermediul formularului de inscriere.

Cititi si: „(P) Improvizatii muzicale, titluri emblematice si artisti-fenomen la TIFF 2018”!

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here