(P) Invitati speciali la deschiderea Art Safari Bucuresti

0
58

Pe 10 mai a avut loc avanpremiera celei de-a cincea editie Art Safari Bucuresti, un eveniment aflat sub patronajul Primariei Bucuresti, ce se desfasoara intr-un pavilion expozitional adus din Germania. Muzeul temporar Art Safari Bucuresti gazduieste opere de arta romaneasca de patrimoniu sau contemporana, dar si arta internationala, precum si reprezentatii artistice de tip performance.

Lucrarile prezente in cadrul Art Safari Bucuresti, evaluate la aproximativ 10 milioane de euro, provin din muzee romanesti si straine (intre care si Muzeul Pompidou si Muzeul Louis Vuitton Fondation din Paris), dar si din colectii private importante, insa o parte dintre lucrarile de arta contemporana au fost create special pentru a fi expuse la Art Safari 2018.

„Editia aniversara Art Safari Bucuresti marcheaza premiere importante pentru arta romaneasca, printre care un pavilion expozitional de arhitectura contemporana la standarde internationale, demn de a gazdui valori universal, precum Brancusi, Cantor, Ghenie, Muresan etc. Un rol important l-au jucat reputatii nostri parteneri Muzeul Pompidou si Louis Vuitton Fondation, in ale caror colectii se gaseste arta romaneasca importanta, si carora le multumim pentru deschiderea de a imprumuta Pavilionului opere valoroase pe toata durata Art Safari 2018.” (Ioana Ciocan, director Art Safari Bucuresti).

„Misiunea Louis Vuitton Fondation este aceea de promovare a artei contemporane in randul publicului din Franta si din toata lumea. Iar arta romaneasca este o parte importanta in cadrul acestei misiuni. De altfel, Franta si Romania sunt inrudite prin arta si cultura. Brancusi, Cioran, Ionesco sunt parte din ambele culturi. Suntem bucurosi ca am facut cunoscuta arta contemporana romaneasca si publicului din Franta si ca acum putem reda o parte din valorile colectionate de-a lungul timpului publicului din Romania, cu ocazia Art Safari Bucuresti.” (Herve Mikaeloff, Louis Vuitton Fondation, Paris)

Iata si o parte dintre invitatii speciali prezenti la evenimentul de inaugurare a noii editii Art Safari Bucuresti:

Cititi si: „(P) Invitati speciali la deschiderea Art Safari Bucuresti”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here