(P) Sustine creativitatea comunitatii prin Fondul Jazz in the Park

0
79
Proiecte Fondul Jazz in the Park 2018

Fondul Jazz in the Park da start campaniei de fundraising si implicare in comunitate care va finanta, cu ajutorul comunitatii, mai multe proiecte artistice. Oricine se poate implica prin cumpararea unuia sau mai multor bilete neobligatorii la festivalul Jazz in the Park.

Obiectivul Fondului Jazz in the Park 2018 este sa stranga 30.000 de euro, bani obtinuti din bilete neobligatorii la festival. Numarul de proiecte care va fi finantat depinde de nivelul de implicare al comunitatii si de sumele stranse, dar indiferent de cati bani se vor strange organizatorii isi asuma sa sustina cel putin trei proiecte.

„Iubesc toate aspectele acestui festival, dar fondul este poate cel mai special dintre toate. Faptul ca publicul alege sa se alature demersului nostru de a sustine arta ne da un rost in plus ca festival si ne face pe toti sa fim o comunitate mai unita. Sper din suflet sa finantam cat mai multe proiecte”, afirma Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

In total au fost depuse 43 de proiecte artistice, din care juriul fondului a selectat cele mai bune initiative. Primele trei proiecte vor primi in mod cert finantare, iar urmaroarele trei depind de cat de multi bani se vor strange in cadrul campaniei.

Toti sustinatorii Fondului primesc bratara oficiala Jazz in the Park, iar de anul acesta bratarile vor fi disponibile in trei variante de culori, fiecare dintre ele reprezinta o contributie distincta: 10 lei – sustinator, 30 lei – jazz fan si 100 de lei – super jazz fan.

Ce proiecte vor fi finantate prin Fondul Jazz in the Park 2018

Proiectele selectate vin din mai multe domenii artistice – grafica, arhitectura, fotografie, muzica – si propun abordari experimentale ale artei.

Primele trei proiecte care s-au remarcat si vor primi in mod cert finantare sunt:

Fata Stimei Apelor este un roman grafic care exploreaza conflictul dintre progresul tehnologic si natura. Banda desenata artistica este plina de aventura, dinamism si elemente fantastice, iar aici apar personaje si motive din basmele est-europene.

deCluj este o colectie inedita de planse machetabile: proiectul ne invita sa descoperim arhitectura Clujului prin joaca, construind cladiri din hartie usor de asamblat, indiferent de varsta sau indemanare. Un „altfel” de ghid urban, care contribuie la conturarea si completarea unei imagini contemporane asupra patrimoniului multicultural al Clujului.

An Almost Political Diary e o carte de artist a Luciei Marneanu, un colaj la granita dintre political cartoon si jurnal grafic, inspirat din notatiile rasfirate pe marginea agendelor personale. Lucia cartografiaza surplusul informational cu care ne confruntam intr-o tesatura de observatii fugitive, tatonand repetitiv posibile concluzii in jurul unor teme ca: absurdul; locarea si dislocarea; sensul si lipsa sensului; haosul informational si sfarsitul istoriei.

Cu mare incredere in publicul festivalului, organizatorii Jazz in the Park spera sa stranga 30.000 de euro si sa transforme in realitate si urmatoarele trei proiecte care au convins juriul.

„Générique” Interactiv consta in productia unui concert influentat de jazz si muzica electronica intr-un spatiu care functioneaza nu doar ca scena, ci ca un spatiu de instalatie sonora interactiva.

Illustrated Facts About Transylvania este o carte de ilustratii despre Transilvania, un ghid al turistului modern. O carte suvenir, ilustrata pe baza curiozitatilor despre Transilvania, o combinatie intre mostenirea istorica si culturala cu stilul de viata autentic, presarat cu mituri, superstitii si umor.

Fotopia Collective reprezinta o serie de evenimente dedicate fotografiei documentare, ce reunesc la Cluj cei mai importanti fotografi documentaristi din Romania si din strainatate, printr-o serie de expozitii, proiectii, dezbateri, ateliere si evenimente speciale.

Juriul a fost format din Rarita Zbranca – facilitator cultural, reprezentant Centrul Cultural Clujean si co-fondatoarea organizatiei culturale AltArt, Daniela Maier – arhitect, Claudia Oprescu – expert Relatii Comunitare BCR, Cristina Beligar – jurnalist, Paul Bucovesan – art director, Meda Corovei – director financiar Jazz in the Park.

Toate persoanele care vor sa sustina Fondul Jazz in the Park si proiectele selectate pot cumpara unul sau mai multe bilete neobligatorii, disponibile in retelele Eventim si Bilete.ro: https://www.jazzinthepark.ro/bilete-si-acces/.

Cititi si: „Jazz in the Park anunta 13 nume de top din jazz-ul contemporan”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here