(P) Lămpi suspendate pentru living – sfaturi și recomandări

0
91
lampi suspendate

Una dintre cele mai importante încăperi ale unei case este livingul. Acesta este spațiul multifuncțional în care familia petrece cel mai mult timp, socializând, uitându-se la televizor sau desfășurând diverse activități de relaxare. De aceea este important să arate impecabil.

În acest sens, fiecare element care îl compune trebuie ales cu foarte mare grijă. Mobilierul și elementele de decor trebuie să se potrivească ca stil și cromatică, iar iluminatul să reușească cu succes să creeze atmosfera mult dorită.

Lustre moderne – corpuri de iluminat perfecte pentru mai multe încăperi

Lămpile, cunoscute și sub denumirea de lustre, înlocuiesc cu succes vechile candelabre, însă fără a păstra aspectul clasic al acestora. Ele sunt potrivite nu doar în living, unde pot contribui la crearea unui aspect deosebit, ci și în bucătărie, camera de lucru sau în hol. Desigur, modelele diferă în funcție de fiecare cameră în parte, în special ca dimensiuni – o lustră prea mare fiind incomodă și obositoare într-o cameră prea mică.

Lustrele sunt de mai multe feluri. În funcție de numărul de brațe, se cunosc: lustre cu două brațe, cu trei brațe sau stil pendul. În funcție de formă, lustrele pot fi tip tambur, lumânare sau handmade. Indiferent de model, un astfel de corp de iluminat oferă suficientă lumină și poate fi ușor de adaptat stilului arhitectural al încăperii în care este amplasat.

Ce alte tipuri de corpuri de iluminat sunt potrivite pentru living?

Într-o sufragerie, lustra ar putea să fie cu succes corpul de iluminat central, în jurul căruia planează restul elementelor decorative și nu numai. Este necesar ca aceasta să nu fie singura sursă de lumină, sufrageria fiind locul utilizat pentru o gamă variată de activități.

Cititul, de exemplu, cere un corp de iluminat secundar care să garanteze confortul vizual – un lampadar fiind ideal în acest sens. Tot pentru iluminarea livingului sunt ideale și aplicele, veiozele și lămpile de birou, fiecare având un scop propriu și răspunzând unor nevoi specifice.

Cum alegem cele mai potrivite lustre pentru living?

Înainte de a se porni în căutarea corpurilor de iluminat ideale pentru living este necesar să se cunoască cu exactitate dimensiunile camerei, precum și zonele unde este nevoie de surse secundare de lumină.

În alegerea lustrei potrivite pentru living trebuie să se țină cont de:

  • Sursa de lumină – pe piață se găsesc diferite tipuri de becuri, de la tradiționalele becuri incandescente, la cele economice sau tip LED. Atât culoare cât și modul de împrăștiere a luminii diferă de la un tip la altul și de aceea este important să se ia în calcul acest aspect.
  • Dimensiuni – este important ca lustra să nu fie extrem de mare, dar nici foarte mică comparativ cu suprafața încăperii. Alegerea incorectă a dimensiunii poate crea un dezechilibru vizual și poate fi obositoare.
  • Stil și material – atât designul ales, cât și materialul din care este fabricată lustra trebuie să se găsească în armonie cu restul elementelor din încăpere. Și culoarea joacă un rol important. Astfel, dacă se dorește un contrast puternic, se poate opta pentru un model cu design inedit și în culori intense, complementare celor deja existente în cameră.
  • Prețprețul unor lustre moderne trebuie să reflecte calitatea. Materialele din care aceasta este creată trebuie să fie alese cu grijă și, alături de un montaj corect, să asigure o durată de viață mare a rezultatului final.

Domicilio – magazinul online unde se găsește o gamă largă de lustre moderne

Pe domicilio.ro se găsește o gamă largă de corpuri de iluminat moderne, perfecte pentru a oferi personalitate unei case. Acestea diferă atât în funcție de stil, cât și în funcție de destinație, materiale utilizate și intensitatea luminii.

Dintre cele mai spectaculoase lămpi suspendate din portofoliul Domicilio, menționăm:

  • Lampa suspendată Atom S1 – are un design unic (sticlă și metal), ușor de integrat într-un design industrial, iar nuanța de negru aduce un plus de eleganță livingului în care va fi montată.
  • Lampa suspendată Ball S1 – este confecționată din material textil și se potrivește de minune unui design minimalist, curat și luminos.
  • Lampă suspendată Balloons S2 – creată din sticlă și metal, cu baloane de diverse culori, ea poate aduce optimism și veselie într-o cameră amenajată modern.
  • Lampă suspendată Diamond S2 – este creată din sticlă și metal, iar nuanța chihlimbar o face să fie unică și elegantă. Este ideală într-o cameră modernă, în care elementele de decor poartă linii simple și clare, iar materialele sunt de înaltă calitate.

Domicilio crede că spațiile luminoase, culorile proaspete și materialele de înaltă calitate pot ajuta o casă să aibă un spirit mereu tânăr. Vizitează showroomul și lasă echipa de profesioniști să te ajute să oferi personalitate casei tale!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here