(P) Locuințe de lux în România

0
locuinte de lux

Piața imobiliară din România continuă să se dezvolte și în anul 2019, iar locuințele de lux sunt tot mai căutate.

Potrivit Insitutului Național de Statistică, în perioada 1.I-30.IV.2019 faţă de perioada 1.I-30.IV.2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 17,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,5%.

Ansambluri rezidențiale s-au ridicat în toate orașele țării, doar în București fiind peste 300 de complexe noi sau în curs de contrucții. Prețurile sunt însă pe măsură, iar clienții sunt dispuși să scoată din buzunare sume consistente dacă primesc în schimb condiții de lux.

Piața imobiliară din Cluj este cea mai scumpă, aceasta reușind să se claseze chiar și în fața capitalei. Alături de acestea, alte 5 orașe, Timișoara, Constanța, Brașov, Iași și Craiova au prețuri de peste 1.000 de euro/mp.

Unul dintre cele mai exclusiviste ansambluri rezidențiale se regăsește în București. Complexul One Charles de Gaulle este situate pe strada Piața Charles de Gaulle nr. 8, în Sectorul 1 al capitalei. De altfel, constructorul One United a primit, în luna aprilie a acestui an, două distincții în cadrul Galei Premiilor HOF: Residential Developer și Residential Luxury Development, pentru complexul Charles de Gaulle.

În cadrul acestuia se regăsesc locuințe de tip apartamente cu 3 camere, penthouse și townhouse. Suprafața acestora este între 100 și 361 mp, iar prețul de pornire este de 4.106 euro/mp.

Tot la locuințe de lux putem încadra și Complexul Rivers Towers, Sunny Prime Residence din Cluj-Napoca și Stejeris din Brașov. Deși sunt situate în orașe diferite, toate aceste complexe au prețuri de pornire de circa 2.000 euro/mp.

Oferta de locuințe de lux este întregită pe site-ul de anunțuri de imobiliare Flatfy.ro. Aici poți găsi apartamente de vânzare București, locuințe de lux, vile, penthouse-uri sau case cochete din toate țara, toate scoase la vânzare de proprietari. Cererea cea mai mare de locuințe, atât de lux cât și normale, este în Cluj-Napoca și București.  De exemplu, un apartament cu  3 camere și 3 băi, cu o suprafață de 170 mp, situat în apropierea Pieței Romane din București, este scos la vânzare cu 420.000 euro. Între timp, un apartament cu 4 camere din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca este disponibil la 260.000 euro.

Chiar dacă în marile orașe încă se construiesc ansambluri rezidențiale noi, numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut în acest an. În luna mai a acestui an ai fost vândute 44.456 de imobile, cu 14.338 mai puțin față de perioada similară a anului precedent.

 

 

Sursă foto: pixabay

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here