(P) Menopauza și căderea părului

0
11419

 

caderea parului la manopauza

Menopauza este un proces natural prin care trec toate femeile la un moment dat în viață. În această perioadă, corpul trece printr-o serie de schimbări fizice pe măsură ce se adaptează fluctuației nivelului hormonilor. Multe femei au parte de simptome neplăcute, iar căderea părului este cel mai comun dintre ele. Studiile arată că alopecia în timpul menopauzei este un rezultat al dezechilibrului hormonal, mai exact o scăderea nivelului de estrogen și progesteron.

Acești hormoni stimulează creșterea părului și au efect asupra rezistenței acestuia. În timpul menopauzei însă când nivelul acestora scade, firele de păr cresc mult mai încet și devin mult mai subțiri, fapt care duce la căderea părului. Acest lucru se datorează și creșterii producției de hormoni androgeni precum dihidrotestosteron (DHT), un metabolic al testosteronului care la rândul lui are un efect negativ asupra părului, putând agrava căderea acestuia. Ce trebuie făcut? Există câteva reguli care ajută la stoparea căderii părului, cât și la stimularea creșterii acestuia.

1. Reduceți stresul. Este important să eliminați factorii de stres pentru că aceștia pot agrava dezechilibrul hormonal.

2. Faceți mișcare. Un stil de viață cât mai sănătos ajută și la menținerea unui păr sănătos. Sportul ajută și la diminuarea unor alte simptome ale menopauzei precum schimbările de stare, insomnia, luarea în greutate. Mișcarea ajută și la scăderea nivelului de stres.

3. Folosiți produse adecvate pentru păr. Sunt recomandate acele produse care conțin ingrediente precum complexul bioactiv Procapil (o combinațe de trei substanțe active: biotinoyl tripetide-1, care stimulează metabolismul celular, apigenin, care îmbunătățește micro-circulația și acidul oleanolic, care inhibă 5a-reductaza). Testele clinice au arătat că acest ingredient este foarte eficient în oprirea căderii părului și în același timp stimulează creșterea acestuia. În plus, nu provoacă efecte secundare precum Minoxidilul. Sunt încă foarte puține produse pe piață care folosesc complexul Procapil, iar printre acestea se numără și cele de la Rekze Laboratories. În același timp, extractul de salvie tămâioasă (Salvia sclarea) joacă un rol important în tratamentul împotriva căderii părului curățând porii și scalpul, stimulând foliculilor părului și încurajând creșterea în timp ce blochează chimicalele dăunătoare prezente pe scalp precum DHT-ul.

Pentru că produsele pentru păr folosite sunt importante în menținerea și restabilirea sănătății părului, compania Rekze Laboratories (www.rekze.ro) a dezvoltat o linie inovatoare de produse care să ofere rezultate maxime în problemele legate de căderea părului. Compania a adus laolaltă o echipă de experți în dermatologie pentru a crea unele dintre cele mai complexe produse destinate stimulării creșterii părului și prevenirii alopeciei. Ingredientele folosite pentru produsele Rekze Laboratories ajută la reducerea toxinelor care ar putea cauza părul să devină casant și subțire și contribuie la îmbunătățirea abilității scalpului de a susține creșterea unui păr sănătos care este mai puțin predispus ruperii și căderii.

Compania Rekze Laboratories (www.rekze.com) a dezvoltat o linie inovatoare de produse pentru a oferi rezultate maxime prin intermediul unor produse care pot fi eliberate fără prescripție medicală. Linia de produse lansată de Rekze Laboratories include: șamponul ’63’, balsamul ’43’, serul tratament ’24’ și șervețelele umede pentru curățarea scalpului ’28’.

4. Mențineți o dietă echilibrată. Fructele, legumele și alimentele cu conținut scăzut de grăsimi nu trebuie să lipsească de la nicio masă. Ceaiul verde, vitamina B6 și suplimentele de acid folic ajută și ele la regenerarea părului.

5. Nu uitați să vă hidratați. Pentru a funcționa corect, corpul are nevoie să fie hidratat.

6. Evitați pe cât posibil să vă vopsiți părul în această perioadă. Chimicalele artificiale care se regăsesc în anumite produse pot agrava alopecia, astfel că încercați să vă protejați părul păstrându-i culoarea naturală.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here