METAXA celebrează 130 de ani de existență cu 3 cocktailuri iconice

0

Adorați să testați de fiecare dată noi și noi arome, să mixați ingrediente atipice, să jonglați cu gusturi și culori? METAXA propune pentru această vară trei rețete de cocktailuri iconice menite să vă cucerească de la prima degustare.

Acestea au fost create pentru a celebra trei personalități extrem de speciale desemnate să reprezinte METAXA în 2018. Mike Horn, Laura Bingham și Guillaume Néry sunt cei aleși datorită realizărilor excepționale și datorită stilului lor de viață.

Recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari exploratori ai lumii, Mike Horn este un om lipsit de constrângeri, care iubește viața și care dorește să depășească toate granițele. Mike Horn a mărturisit că după ce a supraviețuit Antarcticii, un teren fără viață, se poate confrunta cu aproape orice. El este primul om care a traversat Antarctica prin Polul Sud, în timp record, fără sprijin și asistență, a străbătut înot Amazonul de la sursă la gura de vărsare, fără susținere, (1997) și a făcut primul ocol nemotorizat al globului în jurul Ecuatorului (1999).

De la o vârstă fragedă, Laura Bingham a început să călătorească intens, dar nu s-ar fi descris niciodată ca o aventurieră înnăscută. Doar după o călătorie de patru luni în America de Sud ea a decis că-și dorește să devină exploratoare – nu neapărat pentru aventuri extreme și descoperirea de noi pământuri, ci pentru a învăța mai multe despre ea însăși explorând. Laura Bingham a finalizat de curând prima expediție mondială pentru a ajunge oficial la cea mai îndepărtată sursă a râului Essequibo din Guyana. Tot ea a fost ambasadorul pentru Ambulanța aeriană a copiilor și a călătorit pe teritoriul Irlandei, timp de 8 luni însărcinată fiind pentru a-și promova și susține activitatea.

Explorând străfundurile oceanelor, Guillaume Néry se străduiește, nu să depășească recorduri, ci să obțină rezultate de lungă durată, în acord cu angajamentele sale etice și căutarea constantă a libertății. El este cel mai tânăr deținător al recordului mondial pentru o scufundare liberă de 87m, la vârsta de 20 de ani, și campion mondial AIDA pentru scufundări libere, în Kalamata, Grecia.

Vasilis Kyritsis, barman de clasă mondială de la barul athenian „The Clumsies”, a fost invitat să creeze pentru cei 3 exploratori METAXA, 3 rețete de cocktailuri, menite să le surprindă cât mai bine personalitatea. Provocarea pentru aceste creații a fost să exploreze noi teritorii cu METAXA, o băutură clasică grecească. Datorită identității sale distinctive, ea permite crearea de cocktailuri complexe.

3 rețete de cocktailuri de vară pe bază de METAXA

Pole2Pole pentru Mike Horn

Pentru Mike, Vasilis și-a dorit să reprezinte felul în care el explorează, mergând de la Polul Sud la Nord. Această călătorie fantastică a fost exprimată și vizual prin adăugarea unei mingi de gheață. Băutura trebuie agitată timp de aproximativ 12 secunde pentru a evidenția pe deplin aromele florale puternice, dar delicate ce au devenit semnătura METAXA.

Pentru realizarea acestui cocktail aveți nevoie de:

45ml METAXA de 12 stele
20ml Dry Vermut
5ml lichior de piersici
3 stropi de bitter de portocale Bitters Orange
Garnitură: praf de scorțișoară, coajă de portocală
Pahar de coniac

Smooth Ride pentru Laura Bingham

Laurei i-a dedicat această băutură dulce-acrișoară, pornind de la fructul ei preferat: fructul pasiunii. Acest cocktail combină un personaj puternic cu o atingere feminină prin note de fructe și arome dulci – o reflexie perfectă a Laurei.

Pentru realizarea acestui cocktail aveți nevoie de:

50ml METAXA de 12 stele
25ml suc proaspăt de lămâie
10ml Caramel sarat
5ml lichior de mure
15ml Piure de fructul de pasiune
Șampanie cu care să completați întregul amestec
Garnitură: Frunze de mentă, felii de lime
Pahar pentru Old Fashioned

Deep Dive pentru Guillaume Néry

Pentru Guillaume s-a folosit gheață zdrobită cu scopul de a realiza un cocktail răcoritor. M-am concentrat pe lămâie, deoarece Guillaume bea multă lămâie proaspătă înainte de scufundări. Vasilis Kyritsis a vrut să surprindă experiența scufundării, trecând nuanța luminoasă de la începutul cocteilului până la o notă mai întunecată la baza paharului.

Pentru realizarea acestui cocktail aveți nevoie de:

45ml METAXA de 12 stele
10ml Suc de lămâie proaspăt stoarsă
15 ml lichior de soc
Se completează cu apă tonică
Garnitură: felii de castraveți, coajă de lămâie
Pahar pentru Collins

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here