(P) Montblanc – Summitul Excelenței

0
152

Fiecare element al Casei Montblanc continuă povestea care început în anul 1906, atunci când August Eberstein, un inginer talentat, și Alfred Nehemias, un om de o mare viziune, au creat primul stilou. Scopul lor a fost de a realiza un instrument de scris ce nu necesita scufundarea într-o călimară și care putea fi purtat de către o persoană oriunde.

Visual 01

În 1909 s-a născut primul stilou, Red and Black, numele său făcând referire la faimosul roman al lui Stendhal. Chiar și în acest moment timpuriu, Montblanc deja onora autori de geniu. În 1913, Steaua Montblanc a devenit semnătura unei case de lux. Fiecare vârf al acestei stele cu șase colțuri reprezintă unul dintre ghețarii găsiți în masivul Mont Blanc, aceste coduri de lux luând o formă sinonimă cu prestigiul, eleganța, cultura și rafinamentul.

Marele clasic al Casei de Montblanc, The Meisterstück (Masterpiece, în limba germană), a fost produs pentru prima dată în 1924. Marcat cu numărul de 4810, cu referire la înălțimea vârfului Mont Blanc, acesta a prezentat o peniță lustruită manual, încrustată cu platină în aur de 18 carate și a provocat admirație și entuziasm. Muzeul de Artă Modernă din New York a adus un omagiu acestui stilou prin includerea sa în colecția permanentă a muzeului. Este unul din cele mai scumpe stilouri din lume. În 2003, stiloul Starwalker, realizat în rășină neagră prețioasă și încoronat de o stea suspendată, a atras o nouă generație de tineri, reprezentarea viitorilor fani.

Consacrarea unei stele

Devenind mai mult decât o casă de lux și concentrându-se pe instrumente de scris rafinate, Montblanc și-a lărgit aria de produse pentru a include mininate obiecte de marochinărie, ceasuri, ochelari, bijuterii fine și un nou mod de tăiere a diamantelor în formă de stea: Diamantul Montblanc. Elementele de referință de la aceste linii sunt acum embleme ale lumii Montblanc.

Montblanc Still Life_08

Lumea parfumurilor Montblanc

În anul 2001, Montblanc a lansat Presence, un prim parfum pentru bărbați. Continuând să onoreze aceleași valori și tradiții, parfumurile Montblanc încarnează valorile atemporale ale casei, culminând cu cea mai recenă expresie a spiritului masculin, Montblanc Legend Spirit.

MOF_14

Montblanc Legend Spirit_Bottle_100ml copy

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here