(P) Primul mare festival al Cartierului Creativ va avea loc în perioada 18-26 mai

0
46
Ziar Cartierul Creativ

Asociația Cartierul Creativ organizează în perioada 18-26 mai 2019 Creative Quarter Design Festival, primul mare festival al cartierului din vecinătatea Parcului Cișmigiu, inspirat de UniCredit Bank.

În acest context, entitățile din Cartierul Creativ propun peste 60 de evenimente speciale, de la expoziții, workshop-uri și talk-uri la tururi ghidate, performance-uri live, petreceri, treasure hunt, movie night și chiar un design market, care vor trasa programul și harta primului festival care sărbătorește efervescența creativă contemporană.

În premieră în România, în cadrul festivalului, vor putea fi vizitate expozițiile Made in Bucharest Creative Quarter și Mnemonics.

Expoziția Made in Bucharest Creative Quarter a reprezentat Bucureștiul în calitate de oraș invitat la Madrid Design Festival anul acesta. Aceasta propune o plimbare imaginară pe străzile cartierului și îl invită pe vizitator să afle poveștile designerilor, arhitecților, artiștilor și creativilor care locuiesc sau își au atelierele în acest spațiu, dar și modul în care s-au născut cele mai hip și inovatoare business-uri și spații din oraș.

Mnemonics este o scenografie esențializată a spațiilor dintre blocurile orașelor din România, ce pune în discuție felul în care aceste perimetre au evoluat de-a lungul ultimelor decenii de transformari urbane. Expoziția aduce la un loc bara de bătut covoare, rotativa de metal, leagănele, jocurile din copilărie dar și amintirile despre prietenii, întâmplări și povești amuzante din fața blocului și de pe casa scării, toate sub semnul universal al cheii purtate la gât. Mnemonics a fost numită de presa străină “spațiul de joacă neoficial” al ediției 2018 a Bienalei de Arhitectură de la Veneția și își propune să aducă la fel de multă bucurie și în rândul publicului autohton.

Celor de mai sus li se adaugă o expoziție Cele mai frumoase cărți găzduită pentru prima dată de Muzeul Național al Literaturii, o alta care va include proiectele câștigătorilor concursului de design de obiect, Ubikubi Young Designer Award, dar și primul eveniment semnat de Local Design Circle, asociație dedicată promovării graphic designer-ilor din România, alături de o expoziție de afiș by PosterJam, inspirată de Cartierul Creativ.

În plus, pe parcursul festivalului, studiouri creative, birouri de arhitectură sau ateliere de designer, precum Cumulus, De Ceramică (Mădălina Teler), Foarfeca, Moogu, Studio Set, Studio Act, Studio æ și mulți alții își vor deschide ușile pentru a fi vizitate de toți cei interesați să descopere creativitatea bucureșteană.

Foto: Roald Aron

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here