(P) Proiecția filmului LETO – regia Kirill Serebrennikov

0
81

În 22 august 2017, în timpul filmărilor la pelicula Leto, regizorul Kirill Serebrennikov a fost reţinut de autoritățile ruse la Sankt Petersburg. I s-au adus acuzaţii de furt şi înşelăciune, acuzații calificate de regizor drept „absurde și schizofrenice”. Din 23 august 2017, se află în arest la domiciliu, în orașul Moscova. Montajul filmului Leto – care a fost proiectat în premieră anul acesta la Festivalul de la Cannes în absența regizorului – a fost realizat de artist din arestul la domiciliu. Situația lui Kirill Serebrennikov este neschimbată până în acest moment.

Kirill Serebrennikov

Festivalul Naţional de Teatru şi Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest susţin libertatea creatorului. Suntem profund îngrijorați de această situație care aduce atingere libertății artistului, oriunde s-ar afla el în lume. Din acest motiv, directorii acestor două festivaluri, Marina Constantinescu și Cristian Mungiu, au inițiat demersul de a invita publicul la solidaritate. Toți spectatorii care doresc să susțină eliberarea regizorului rus de teatru și film sunt invitați să vină la proiecție cu mesajul FREE KIRIL SEREBRENIKOV și să facă parte din fotografia de grup prin care să se alăture artiștilor care susțin judecarea regizorului în libertate.

Astăzi, miercuri, 24 octombrie, este seara filmului Leto, regizat de Kirill Serebrennikov. Proiecția va avea loc de la ora 20:15, la Cinema PRO.

Artiștii și iubitorii de teatru și film din România sunt invitați să susțină eliberarea lui Kirill Serebrennikov și libertatea de exprimare a artiștilor printr-un mesaj și o fotografie.

Citiți și: “Cum și-au găsit vocația: Ana Maria Lucaciu, dans”!

Foto: PR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here