(P) Sfaturi utile pentru alegerea celui mai bun mixer audio

0
mixer audio

Orice persoană care caută un mixer audio se va lovi într-un anumit moment de existența a două mari tipuri de astfel de aparate: mixere analogice și mixere digitale. Apoi, se va întreba care dintre acestea răspunde cel mai bine cerințelor sale.

Pentru a găsi răspunsul potrivit, trebuie să se documenteze foarte bine înainte și să înțeleagă termenii specifici. În cazul în care acest proces se va dovedi prea obositor, are posibilitatea să apeleze la sfaturile pertinente ale specialiștilor, majoritatea magazinelor care oferă echipamente audio oferind și servicii de consultanță, utile în facilitarea alegerii.

Ce este un mixer analogic?

La evenimente, în televiziune sau radio, unul dintre cele mai importante instrumente este mixerul, pentru că acesta permite cea mai bună transmisie și un control mai bun asupra sunetului. Tot ce face un mixer este să preia semnalul de la mai multe surse și să îl combine în momentul în care este nevoie, dar și să transmită rezultatele spre una sau spre mai multe zone.

Un mixer analogic este ușor de utilizat și se diferențiază de cel digital prin faptul că oricărei funcții îi corespunde un switch, ce acționează un circuit fizic. Acest tip de mixer audio trebuie să asigure voltajul necesar pentru microfoane și lavaliere și să aibă inclus un Phantom power sau un buton de 48 W. De asemenea, toată gama de mixere analogice are nevoie de cabluri de calitate și de ajustări pe alocuri.

Care sunt avantajele mixerelor analogice?

Un mixer analogic costă mai puțin față de unul digital și folosirea sa este foarte simplă. Cuprinde niște canale care pot să fie combinate, deschise sau închise, de fiecare dată când se dorește obținerea unor efectele sonore specifice. Pe fiecare canal va exista o cale ce poate fi controlată în timp real, în timpul live-urilor sau în timpul înregistrărilor.

Cele mai bune mixere oferă și un feedback vizual, care permite controlul asupra butoanelor, ceea ce reprezintă un plus considerabil în special în domeniile care au legătură cu sunetele procesate. Mediul are tot potențialul de a influența calitatea procesării.

Numărul de ieșiri – important pentru toate tipurile de mixere de sunet

Este foarte important să se stabilească încă de la bun început pentru ce vor fi utilizate mixerele de sunet, pentru a se putea lua în calcul numărul de ieșiri și de intrări.

În prezent există mixere cu 24 de intrări și ieșiri, însă uneori acestea pot să nu fie suficiente. Dacă mixerul este folosit pentru live-uri și pentru TV este bine să aibă 2 subgrupe. Este util să poată fi trimise sunete spre calculator sau spre casetoscop. Pentru televiziune astfel de atribute sunt extrem de utile deoarece lavalierele și microfoanele pot fi introduse într-o anumită grupă, în timp ce microfoanele pot fi introduse într-o altă grupă.

Sound Stil pune la dispoziție mixere analogice la un preț corect

Persoanele care doresc să cumpere mixere analogice vor descoperi în magazinul online al companiei Sound Stil produse de cea mai bună calitate, create de branduri de top.

Sound Stil oferă mixere dotate cu benzi MusiQ și indicatoare PFL, pentru un mai bun control. Din magazinul online pot fi achiziționate și mufe stereo, care permit redarea sunetelor, procesoare de efecte și alte echipamente audio necesare unui profesionist care urmărește să aibă tot timpul control asupra sunetelor.

Persoanele care au nevoie de un mixer analogic, dar nu știu ce model este cel mai potrivit, vor beneficia de consultanță din partea echipei de profesioniști Sound Stil și au la dispoziție toate datele de care au nevoie în fișele tehnice ale produselor.

Pasiunea pentru muzică bună trebuie susținută cu echipamente de sunet de cea mai bună calitate!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here