(P) Sustenabilitatea: motivul principal pentru a cumpăra bijuterii de lux pre-owned

0
bijuterii pre-owned
Foto: Vladimir Dumbravă

Cumpărarea bijuteriilor de lux pre-owned aduce multă valoare consumatorilor și contribuie la prelungirea vieții produselor. Unul dintre cele mai mari avantaje al achiziționării second hand este prețul atractiv, dar care nu compromite calitatea și durabilitatea în timp al produselor.

V-ați gândit vreodată ce rol au bijuteriile la mâna a doua în moda circulară? Continuați să citiți articolul pentru a cunoaște mai multe detalii despre impactul industriei bijuteriilor de lux asupra mediului înconjurator și pentru a descoperi varietatea de produse sustenabile oferite de buticul Le’ador.

cercei le'ador

Impactul mineritului asupra mediului înconjurător

Mineritul diamantelor și al metalelor prețioase creează daune imediate și pe termen lung asupra mediului înconjurător. În fiecare an, aproximativ 100 milioane de carate de diamante sunt minate din pământ, acest proces impunând extracția a peste 260 miliarde de tone de pământ. Minatul acestor cantități uriașe distruge întregi ecosisteme, contaminând solul, apa și aerul în acest proces.

Mai jos am enumerate câteva dovezi clare a impactului minatului asupra mediului:

  • Aproximativ 5 tone de minereu, plus 25 tone de pământ sunt dezrădăcinate pentru a produce dimanate șlefuite de 1 carat în total. Jumătate din această greutate este pierdută în procesul de tăiere.
  • 1 carat de diamant șlefuit rezultă în emiterea a 160 kg de CO2.
  • Minatul în scopul obținerii unei cantități suficiente de aur pentru a produce un singur inel rezultă în 20 tone de deșeuri toxice, care conțin cianură și mercur.
  • Minerii defrișează zone întregi pentru a extrage diamante și metale prețioase, ceea ce duce la eroziunea solului ce nu mai poate fi folosit în scopul agriculturii.

Cianura este un compus chimic extrem de toxic folosit pentru a dizolva aurul din minereul brut. Cianura se poate împrăștia în mediile acvatice și este extrem de dăunătoare pentru oameni și mediul înconjurător.

Impactul diamantelor create în laborator asupra mediului

Există o concepție greșită cum că diamantele sintetice ar fi o alternativă eco, întrucât ele nu produc daune asupra mediului. Acest lucru este departe de adevăr. Într-un raport realizat de Diamond Producers Association, solicitat de către Trucost, s-a constatat că diamantele minate au un nivel de emisii de dioxid de carbon mai scăzut decât diamantele create în laborator, fiind opțiunea mai sustenabilă dintre cele două. Astfel, în mediu, 1 carat de diamant șlefuit care a fost minat produce 160 kg de CO2, în timp ce 1 carat de diamant creat în laborator produce aproximativ 511 kg de CO2.

Impactul bijuteriilor de lux pre-owned asupra mediului

Achiziționarea bijuteriilor de lux la mâna a doua reprezintă soluția perfectă pentru cumpărăturile sustenabile și moda circulară. Astfel, aceste bijuterii nu cauzează daune asupra mediului înconjurător, ci oferă o nouă viață pieselor deja existente, economisind și protejând resurse prețioase. Atunci când procurăm un accesoriu pre-owned, contribuim la reducerea cererii pentru diamante și metale prețioase, astfel scăzându-ne amprenta de carbon.

Un alt factor important care motivează achiziționarea bijuteriilor de lux second hand este calitatea materialelor folosite, și iscusința cu care au fost create, acestea fiind durabile și rezistente în timp. În acest mod, bijuteria pe care o cumperi acum, va arăta la fel de bine în anii ce vor urma.

ceas le'ador

Cum procurăm bijuterii de lux sustenabile?

Leador.ro a fost creat din pasiunea pentru fascinanta lume a bijuteriilor autentice de epocă, obiectelor vechi de colecție din metale prețioase, în spiritul creativității și valorii. Buticul oferă o varietate unică și sofisticată de bijuterii din aur, platină și argint, cu pietre prețioase și semiprețioase, provenite din colecții particulare din întreaga lume, atent selecționate și evaluate profesional de specialiștii din domeniu. În acest mod, vă puteți bucura de bijuteriile de lux al celor mai cunoscute branduri, precum Gucci, Cartier, Chopard, Van Cleef & Arpels, Bvlgari, cu o reducere de până la 80% din prețul de retail. Acum vă puteți bucura de bijuterii de calitate la un preț accesibil. Inspirați-vă din selecția noastră de bijuterii din argint și aur pentru a găsi cadoul perfect și sustenabil.

 

Scris de Alina Triboi

Foto: Vladimir Dumbravă; leador.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here