(P) FNT – On Air: 42 de productii realizate de Teatrul National Radiofonic

0
176
Victor Rebegiuc Festivalul National de Teatru

In perioada 20 – 30 octombrie, redactia TEATRU a SRR ofera in cadrul FNT un adevarat festival in Festival, prin difuzarea in intreaga tara a 42 de productii realizate de Teatrul National Radiofonic.

Anul acesta, selectia pieselor de teatru radiofonic se contureaza in jurul personalitatii celui caruia ii este dedicata cea de-a 27-a editie a Festivalului National de Teatru: actorul Victor Rebengiuc.

„Fara indoiala ca una dintre cele mai importante si mai semnificative prezente artistice, la Teatrul National Radiofonic, este, de mai multe decenii incoace, aceea a maestrului Victor Rebengiuc.

Cinstim opera lui Victor Rebengiuc! – acesta este genericul simbolic, sub care se desfasoara programele teatrale radiofonice, spectacolele sonore, al caror protagonist este marele actor, pe toata durata Festivalului National de Teatru. Talentul sau coplesitor, uriasa disponibilitate a mijloacelor artistice, capacitatea de a conferi culoare si autenticitate celor mai diverse stari, situatii, intamplari, au facut ca Victor Rebengiuc sa fie distribuit, in spectacolele radiofonice, inca de la inceputurile sale actoricesti, intruchipand, doar prin inflexiunile glasului, impletite cu taceri pline de semnificatii ori cu emotii nerostite, zeci si sute depersonaje, facandu-le sa traiasca in mintea si-n sufletul ascultatorilor… Eroi de prim-plan, din diferite zone ale dramaturgiei romanesti si universale, tipologii de facturi deosebite au capatat realitate sonora, prin maiestria fara egal a lui Victor Rebengiuc, prin atentia la valoarea cuvantului rostit, prin jocul sau profund, implicat, nuantat…

De aceea, cinstim azi si mereu opera lui Victor Rebengiuc si-i aducem, prin programele teatrale pe care le-am gandit, spre a fi difuzate la Radio Romania in aceasta perioada, un semn de adanca pretuire, de mare respect si de nesfarsita iubire.” Atila Vizauer – redactor-sef al Redactiei TEATRU – Radiodifuziunea Romana.

Cititi si: „Iulia Colan: <<Teatrul ma atrage pentru ‘acum’, filmul pentru ‘patina’>>”!

Foto: Mihai Bumbu (arhiva Harper’s BAZAAR Romania)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here