(P) Trei dintre mai buni tineri dirijori din lume vor concerta la Ateneul Roman

0
169

Pe data de 30 septembrie 2017, la ora 19.00 in Sala Mare a Ateneului Roman va avea loc Concertul de Gala ce marcheaza Finala Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti – editia a VIII-a.

Competitia este afiliata Concursului International George Enescu si reuneste anual 50 de tineri dirijori din toate colturile lumii. In 2017, Concursul s-a bucurat de sprijinul unei personalitati muzicale marcante din Romania – Dan Dediu – care a compus pentru etapa a II-a lucrarea Elegia Minacciosa.

Solistul Octavian Lup, alaturi de Orchestra Simfonica a Filarmonicii George Enescu si de cei trei finalisti ai competitiei vor oferi publicului un concert unic, in cadrul caruia vor interpreta lucrari de Brahms, Sostakovici si Strauss.

Octavian Lup si-a inceput activitatea muzicala la varsta de 7 ani si studiaza violoncelul la Liceul de Muzica ‚Sigismund Toduta’ din Cluj-Napoca. In anul 2010 devine absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului Marin Cazacu si isi continua studiile la Conservatorul National Superior din Paris, unde ii are ca mentori pe celebrii violoncelisti Roland Pidoux si Xavier Phillips. In prezent este doctorand si profesor asociat la Universitate Nationala de Muzica Bucuresti si prim violoncelist al orchestrei „Camerata Regala” si membru al ansamblului „Orchestra Romana de Tineret”.

Biletele pentru concertul de pe 30 septembrie se gasesc pe www.eventim.ro. Pentru mai multe detalii despre concurs, consultati http://www.bucharestcompetition.ro/.

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here