(P) Un echipament de ski pentru copilul tău

0
echipament de ski

Fie că sunteți un schior profesionist sau ocazional, este esențial să vă echipați corect pentru pârtie. Într-adevăr, blugii sau pantalonii casual nu sunt potriviți pentru a coborî cu schiurile din creierul munților pe pante mai mult sau mai puțin periculoase.

Cum alegi niște pantaloni de ski pentru un micuț?

Cu atât mai mult când te duci ca să cumperi o pereche de pantaloni ski pentru copilul tău, viitor mare schior (nu-i așa?) va trebui să alegi cu mare grijă ce achiziționezi.

Nu va fi ușor, știi și tu asta, vei fi cu siguranță copleșit de oferta vânzătorilor care în magazine tradiționale sau de pe net te vor îmbia cu tot felul de articole pentru copii destinate a fi purtate pe pârtie.

Nu te repezi și informează-te mai întâi despre caracteristicile acelor produse care par să fie potrivite pentru copilul tău. Nu uita că, fiind mai puțin rezistent la condițiile nefavorabile de mediu, mai ales la altitudine, dacă nu alegi ce e mai bun pentru el, micuțul schior se poate îmbolnăvi grav și tu cu siguranță nu îți dorești acest lucru.

Principiul de la care trebuie să pleci în momentul în care urmează să cumperi o pereche de pantaloni de ski sau o geacă de ski este acela că aceste produse nu diferă decât prin mărime de cele destinate schiorilor adulți.

Așadar, criterii precum impermeabilitatea, respirabilitate, sunt și în cazul echipamentului de ski pentru copii esențiale.

Dacă aveți un buget suficient, informați-vă și cumpărați cele mai bune produse vestimentare pe care vi le puteți permite, chiar dacă ele vor trebui mai apoi schimbate cu altele, pe măsură ce micuțul dvs. crește.

Ce poți face cu un echipament de ski gata achiziționat, dacă vei constata prea târziu că puștiului tău nu-i place acest sport?

O soluție de compromis ar fi aceea de a nu cumpăra din prima, ci mai degrabă a închiria un echipament de ski potrivit pentru el, mai ales dacă de-abia va urma să învețe să schieze.

De ce? Copiii cresc repede, astfel încât este posibil să nu doriți să investiți în achiziționarea de haine pe care nu le va folosi. Dați-i puțin timp, ca să se dumirească dacă îi place acest sport sau nu.

În schimb, dacă banii nu sunt o problemă, vă puteți aventura să faceți o asemenea cumpărătură extravagantă pentru unii, chiar dacă prichindelul ce va purta pantalonașii sau gecuța de ski nu are decât vreo câțiva anișori. Dacă nu e atras de schiuri, dacă spune după primele lecții că nu-i place, că îi e frică să ase urce pe schiuri, că îi e teamă să nu cadă, nu-i nicio problemă. Nu toată lumea trebuie să fie pasionat de ski, nu-i așa?

Nu-i nicio dramă. Hăinuțele deja achiziționate le poate purta chiar și la joacă, pe vreme geroasă, ba chiar și când merge la grădiniță sau la școală.

Sigur ceilalți copilași îi vor admira vestimentația specială, așa încât cel mic o să se simte extraordinar de bine când va fi în centrul atenției.

În plus, acest echipament de ski bun de purtat și casual este unul care garantează că prichindelul nu se va îmbolnăvi pe vreme friguroasă, ci se va simți în largul său, putând să se zbenguiască după voia inimii prin zăpadă, indiferent de câte grade Celsius indică termometrul de exterior.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here