Palete pentru corectarea oricarei imperfectiuni

0
colaj palete corectarea oricarei imperfectiuni

Sa va impartasim un secret: uneori, un singur corector de cearcane nu este suficient pentru a reda fetei un aspect proaspat si uniform.

In backstage, inaintea show-urilor de moda sau a diverselor evenimente, makeup artistii folosesc palete cu corectoare in nuante diferite, combinandu-le pentru corectarea oricarei imperfectiuni: cearcane, vene rosii, acnee, mici cicatrici sau pentru luminarea umbrelor din coltul nasului sau de sub sprancene. Din fericire, aceste palete nu mai sunt doar la indemana specialistilor, ci le puteti gasi disponibile pe piata, pentru a obtine un rezultat imbunatatit in ceea ce priveste camuflarea imperfectiunilor.

Descifrati secretul cromatic al paletelor pentru corectarea oricarei imperfectiuni

Va intrebati de ce exista in aceste palete culorile verde, violet, galben sau roz/oranj? Explicatia are legatura cu un principiu din teoria culorilor, conform caruia culorile complementare se neutralizeaza una pe cealalta. Astfel, corectoarele de culoare verde sunt perfecte pentru a acoperi zonele rosii (cosuri, sau cuperoza de exemplu), cele de culoarea violet sunt pentru a neutraliza galbenul din cearcane sau vanatai. Corectoarele galbene neutralizeaza violetul din cearcanele inchise la culoare cu subton de violet, iar cel roz/oranj estompeaza subtonul verde-galbui din cearcane, pe care il au de obicei persoanelor cu pielea de culoare mai inchisa.

Aplicati aceste corectoare pe zonele carora le sunt destinate, inaintea fondului de ten, apoi fixati cu o pudra de culoarea pielii.

4 palete pentru corectarea oricarei imperfectiuni pe care le puteti testa:

Infaillible Total Cover, L’Oreal Paris, 79 Lei

Master Camo, Maybelline New York, 66 Lei

Freedom System Camouflage Concealer , Inglot, 30 Lei fiecare nuanta

Conceal and Correct Palette, M.A.C, 176 Lei

Cititi si: “5 corectoare ce vor acoperi orice urma de oboseala”!

Colaj: Tudor Smalenic; Foto: Imaxtree, Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here