Paltoane, trenciuri și jachete: care sunt tendințele sezonului toamnă/iarnă 2019?

O antologie a pieselor de considerat în timpul apropiat.

0
Streetstyle de la Săptămâna Modei din New York

Pe măsură ce se apropie sfârșitul zilelor calde, noi ținem cont de principalele tendințe de „outwear” care vor marca sezonul de toamna-iarna 2019/2020. Tragem inspirație direct de pe străzile New York-ului.

Jachetă shearling

Jacheta shearling este ultra cozy și călduroasă – un item must-have pentru zilele în care frigul pătrunde sub piele. Alegeți modele supradimensionate și cropped precum cel purtat de Bella Hadid, midi precum le-am văzut la Chloe sau maxi la Miu Miu.

Palton maro

Este foarte probabil că paltonul maroniu de lână sau mohair a fost întipărit în memorie din gardroba mamei sau bunicii. De ce? Este o piesă ce strigă eleganță atemporală, ce și-a schimbat foarte puțin croiul rigid de-a lungul anilor. Optează pentru un full look maroniu, tabac sau ocru și accesorizează cu o pereche de sneakerși, pentru o notă modernă. Vizitează Max Mara pentru cele mai iconice propuneri de paltoane.

Jachetă teddy-bear

Jacheta teddy-bear precum și cea shearling este foarte comfy și vă permite să vă scufundați în îmbrățișările sale călduroase. Ne putem bucura atât de variantele accesibile cât și de cele de lux disponibile în magazine. Optați pentru variantele midi și maxi – ele arată mai sofisticat și sunt mai practice.

Jachetă puffa maxi

Jacheta puffa a fost hit printre tendințe acum 1-2 ani urmă. A făcut o revenire glorioasă, printr-un upgrade mic dar de impact: lungimea maxi.

Jachetă de denim

Denim-ul capătă noi valențe prin apariții cool, diferite față de clasica jachetă rigidă. Astfel modele cu croi relaxat de sacou, supradimensionate, proclamă era 2.0 a denimu-ului.

Jachetă anti-reflex

O variantă cu impact vizual maxim, jacheta anti-reflex reprezintă și o alegere practică, ideală pentru zilele ploioase de toamnă. Cu o alură ușor sci-fi, va arată cool fiind completată cu o beretă și ochelari cat-eye, formând astfel un echilibru fin dintre trecut și viitor.

Palton matlasat

Efectul matlasat a marcat lista tendințelor sezonului toamnă-iarnă 2019-2020, în special prin extinderea sa și către accesoriile mici, precum gențile. Un palton maxi matlasat ne surâde însă și mai mult – arată extra șic și nepretențios.

Faux Fur

În decursul ultimilor ani mai multe braduri gigantice precum Prada, Gucci, Versace, și Burberry s-au alăturat politicii împotiva blănurilor naturale. O atitudine conștiincioasă a deschis uși noi în lumea blănilor false, ce arată mai cool ca niciodată. Consultați podiumurile Shrimps și Rejina Pyo.

Jachetă maxi de piele

Anii 80 își cer prezența în garderoba sezoanelor reci mai mulți ani încoace, însă de data asta un loc special le aparține jachetelor de piele maxi, precum celor văzute la A.W.A.K.E. Optați pentru modele supradimensionate, sau din contra conturate în zona taliei, și purtați-le împreună cu botine pe platformă – un alt hit al anului.

Un trenci altfel

Suntem siguri că un trenci clasic, bej, din gabardină sau lyoncell și-a marcat prezența în arsenala de bază a garderobei. A venit însă timpul să experimentăm cu propunerile designerilor: treciunciuri maxi, asimetrice, evazate, cu mâneci bufante. Un lucru rămâne neschimbat, și mai exact culorile clasice, nude. Unica excepție ar fi un trenci alb optic cu efect răvășitor și nobil.

Citiți și: „20 piese esențiale pentru arsenalul de toamnă„!

Imagini: Imaxtree

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here