Păr fabulos pas cu pas

0
par-fabulos

par-fabulos

Un ghid expert printre cele mai recente inovaţii, soluţii pentru o podoabă capilară bogată, culorile momentului şi produsele must-have. Pe scurt, sfaturi despre tot ce ai nevoie pentru a avea un păr fabulos!

Produsele pentru volum şi şamponul uscat sunt minunate pentru a dărui părului fin un aspect mai bogat. Dar pentru multe femei, problema e mai complexă decât nişte şuviţe lipsite de volum. Subţierea şi căderea părului au devenit un subiect la fel de comun pentru femei ca şi pentru bărbaţi, spun specialiştii.

De fapt, jumătate dintre femei vor experimenta această situaţie cel puţin o dată pe parcursul vieţii. Deşi este normal să pierdem între 50 şi 150 de fire de păr pe zi, o cantitate mai mare este cauză de îngrijorare, atrag atenţia dermatologii. Printre motive se numără factorii de natură hormonală, stresul şi nutriţia deficitară, însă studiile recente arată că ereditatea este responsabilă pentru 95% din subţierea şi căderea părului.

Cel mai adesea,  rărirea părului vizibilă pe creştetul capului este un indicator al factorilor ereditari. Principala direcţie în care puteţi acţiona este folosirea produselor dovedite că stimulează creşterea de noi foliculi.

INGREDIENTUL Dacă aveţi antecedente de cădere a părului în familie, folosirea unui produs cu minoxidil este crucială, spun specialiştii. Tratamentul pe bază de minoxidil a fost lansat de către Rogaine şi este unicul tratament localizat pentru creşterea părului aprobat de către FDA în SUA. Încercaţi noua spumă cu minoxidil 5%, disponibilă online, creată special pentru a acţiona împotriva căderii părului la femei. Daţi dovadă de răbdare şi aşteptaţi patru luni pentru rezultate vizibile – un studiu clinic efectuat de Rogaine arată că diametrul firelor noi de păr a crescut cu 48% după utilizare.

SUPLIMENTELE Combinaţi un tratament localizat cu suplimente alimentare pentru a susţine creşterea de noi fire de păr sănătoase. Căutaţi produsele cu ingrediente cheie precum biotină, esenţială pentru dezvoltarea diametrului fibrei capilare, şi dioxid de siliciu, necesar pentru întărirea firului de păr. Alegerile noastre: Biotină 5000, GNC, 139 Lei, gnc.com.ro, şi Silica, Organika, 67 Lei, organika.com.ro.

PRODUSELE Încercaţi aceste produse de îngrijire pentru momentele când aveţi nevoie să accentuaţi efectul de volum. Spălaţi părul cu şamponul Propoline de la Apivita – creat special pentru femei cu probleme de cădere a părului – ce conţine extracte de lupin şi dafin, care întăresc şi revitalizează firul subţire. Pe părul umed, aplicaţi noul DiaBoost de la Nioxin, un tratament leave-in ce măreşte diametrul fiecărui fir de păr în parte. O dată la două-trei zile, folosiţi masca Bioxsine, ce stimulează creşterea a noi fire de păr şi hrăneşte fibra capilară. Iar săptămânal masaţi pe scalp tratamentul intensiv de la Alterna, cu extract de trifoi roşu, ce încurajează creşterea firelor de păr mai puternice.

 

Glam instant

Produsele, accesoriile şi ustensilele necesare pentru o coafură de impact.

Strălucire intensă

Şuviţele strălucitoare rămân în tendinţe indiferent de sezon. Prinse în coc, în coadă sau lăsate libere, devin reperul îngrijirii şi sănătăţii fibrei capilare.

Cea mai în vogă metodă pentru strălucire accelerată este folosirea unui ulei pentru păr. „Sigilează instant cuticula, care apoi reflectă lumina intens”, explică Diana Mogoş, hairstilist la salonul Studio 44. Pentru o distribuţie uniformă, secretul este să puneţi câteva picături de produs pe o perie plată, pe care să o treceţi apoi pe toată lungimea părului.

Ustensile de bază

Nu aţi folosi niciodată pensula de la fardul de ochi pentru a aplica pudra bornzantă, aşadar de ce aţi proceda diferit în privinţa periilor de păr? Updataţi-vă kitul cu ustensilele esenţiale pentru a descurca şuviţele, a le usca şi a le finisa.

  1. DESCURCAŢI. Îngrijiţi părul lung cu ajutorul unei perii plate cu fire din plastic, cu varful rotunjit, care descurcă părul fără a-l smulge şi fără a zgâria scalpul. Hairstiliştii recomandă să începeţi de la capete spre rădăcini. Alegerea noastră: Perie Melkior, 45,90 Lei.
  2. USCAŢI. Dacă aveţi părul predispus la electrizare, folosiţi o perie cu fire din plastic şi păr de mistreţ pentru a netezi şuviţele cât timp sunt umede. Alegerea noastră: Perie medie, Philip B., 270 lei (Madison).
  3. COAFAŢI. În timp ce părul se află sub uscător, aveţi nevoie de o perie care să întindă şuviţele cu blândeţe, aşadar optaţi pentru varianta cu fire naturale, din păr de mistreţ. Alegerea noastră: Perie semi-rotundă, Förster’s, 85 lei (Mio Bio).

Accesorizaţi!

Fie că e vorba despre agrafe, bentiţe sau piepteni, podoabele capilare sunt responsabile pentru o infuzie de creativitate în coafură.

 

Aură parfumată

Gestul de final pentru un look fermecător include aplicarea aromei preferate direct pe şuviţe. Optaţi pentru note proaspete de citrice sau senzuale, cu mosc şi vanilie.

 

What’s Next

O privire rapidă asupra colecţiilor Resort 2016 ne provoacă să intuim direcţia tendinţelor. Am observat look-uri curate şi actuale, care pun în valoare textura naturală a părului prin onduleurile uşoare. Este suficient să aplicaţi o mască nutritivă pe părul umed şi apoi un produs pentru definirea buclelor.

Accent pe culoare

Cele mai purtabile nuanţe şi influenţe cromatice, de la podiumuri la covorul roşu.

Viaţa în pastel 

Fie că vorbim despre părul complet roz văzut la modelul Fernanda Ly în show-ul Louis Vuitton sau despre noile look-uri abordate de Cara Delevingne (tot roz) şi Georgia May Jagger (toate culorile curcubeului), acesta poate fi decretat anul pastelurilor capilare.

Dacă îndrăzniţi să abordaţi o coafură colorată, hairstilistul Kinga Kore de la salonul Tribute by GS recomandă: „Pentru un ten deschis şi ochi de culoare deschisă, sunt potrivite nuanţe mai calde (arămiu, roz, mov), iar pentru o piele măslinie şi ochi căprui, merg cel mai bine nuanţele reci (albastru, verde).”

Kinga foloseşte produse profesionale cu pigmenţi mai duri, cum este Hair Chalk de la L’Oréal Professionnel, însă vă puteţi încerca creativitatea şi singure, cu diferite nuanţe din noua gamă Color Craving de la Keune, disponibilă în saloane, dar şi în varianta pentru acasă.

Ombré!

O tendinţă de care nu ne-am plictisit, ba chiar continuă să ne încânte, beneficiază acum de o variantă simplificată de obţinere rapidă. Datorită noului Magic Shade de la Collistar, care asigură un rezultat natural, efectul ombré este realizabil în propria casă. Produsul este recomandat doar părului natural şi celui vopsit începând cu nuanţe de blond şi până la şaten deschis.

Retuş rapid

Programările dese la colorist pentru menţinerea nuanţei părului pot fi costisitoare. Protejaţi-vă investiţia cu ajutorul unui balsam infuzat cu pigmenţi ce redau intensitatea culorii şi strălucirea părului.

Efect durabil

Noile tehnologii de menţinere a culorii promit rezultate cu adevărat fantastice când vine vorba despre intensitatea nuanţei capilare. Complexul Microlight 3D de la System Professional protejează cheratina şi previne mătuirea culorii, în timp ce noua gamă de la L’Oréal Professionnel este îmbogăţită cu filtru UV şi vitamina E pentru a întreţine strălucirea părului vopsit săptămână după săptămână.

 

Haute Highlights

Reflexiile metalice sunt o metodă rapidă de updatare a coafurii. Inspiraţi-vă de la cele mai şic vedete şi nuanţele lor de păr pentru o apariţie ultra-glam.

AURIU

„Părul cu nuanţe roşcat-aurii flatează toate tipurile de pigmentaţie a pielii şi reprezintă o variantă uşor de întreţinut pe termen lung”, explică hairstilistul Diana Mogoş. „E nevoie de şuviţe acoperite cu un mix de nuanţe aurii şi arămii.”

BRONZ

„Brunetele care îşi doresc un efect instant de iluminare a feţei ar trebui să îi ceară coloristului câteva şuviţe în tonuri de bronz şi auriu, poziţionate de la mijlocul firului până la vârfuri”, sugerează Kinga Kore. „E modalitatea perfectă de a deschide culoarea cu un efect foarte natural”.

PLATINĂ

„Blondul infuzat cu nuanţe platinate în tonuri glaciale arată cel mai bine în sezonul rece”. Cereţi-i coloristului un blond platinat dublu procesat. „Să nu fie prea galben”, sfătuieşte Kinga Kore. Este o variantă foarte flatantă pentru părul mai scurt, deasupra umerilor, însă destul de dificil de întreţinut, aşadar alegeţi produse eficiente pentru menţinerea culorii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here