Păr grizonant: DA sau NU?

0
Păr grizonant: DA sau NU

Până de curând, părul grizonant era privit cu dezaprobare în cazul femeilor, dar nejudecat în privința bărbaților. Tot mai multe femei decid însă să nu-și mai vopsească părul cărunt. BAZAAR reunește argumente pro & contra și soluții de la experți.

POATE FI COOL

George Soare

GEORGE SOARE – COAFOR AMBASADOR L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Părul grizonant, numit și stilul salt and peper, este un trend-fenomen. Am observat cu atenţie cum această direcţie a devenit virală şi nu pot decât să mă bucur. Întotdeauna am încurajat persoanele cu un procent mai mare de 60-70% păr alb să renunţe la vopsirea compactă şi permanentă a acestuia“, spune hair-stilistul, care consideră că, alături de o tunsoare potrivită şi de o atitudine asumată, ar trebui să luaţi în calcul această opţiune. În rândul coloriştilor, marea provocare este de a reproduce acest look pe lungimi deja vopsite, pentru că tot mai multe femei îl solicită, recunoaşte specialistul. Tranziţia de la păr vopsit la efectul grizonant (când 20-50% din păr este alb) se face printr-un proces minuţios ce implică mai multe sesiuni la salon şi foarte multă experienţă din partea celui care o realizează. A doua variantă de a aborda lookul, dacă v-aţi hotărât să nu vă mai vopsiţi, este prin tunderea treptată sau radicală a lungimilor vopsite. Un pixie grizonant, precum atâtea exemple celebre, afişate de Helen Mirren, Jaime Lee Curtis, Tilda Swinton sau Annie Lennox, poate fi o alegere inspirată pentru o reîmprospătare totală a lookului.

Purtarea părului alb nu necesită schimbarea totală a rutinei de îngrijire, explică George Soare, dar e recomandată folosirea şamponului sau balsamului cu pigmenţi violet (pentru a înlătura tonurile galbene) şi argintii (pentru un aspect rece, modern). Ca să domoliţi aspec tul frizzy al părului, dat de textura groasă şi mai uscată a firelor albe, puteţi recurge la serviciul de glossing. Deşi el nu reprezintă o soluţie permanentă pentru păr, îi poate conferi luminozitate şi un efect subtil de relaxare.

Totuşi, dacă aţi albit timpuriu şi nu doriţi încă să vă asumaţi acest look, aflaţi motivele care v-au adus aici. Anumiţi factori hormonali sau o dietă săracă în proteine şi vitamine pot grăbi albirea prin afectarea cantităţii de melanină ce dă culoare părului.

Păr grizonant: DA sau NU

DA, DAR …

LUCIAN BUSUIOC – WELLA PROFESSIONALS INTERNATIONAL TOP ARTIST

ÎN GENERAL, pentru persoanele cu părul deschis la culoare, tranziţia naturală poate fi mult mai uşoară către lookul grizonant decât pentru brunete sau şatene, pentru că firele de păr albe nu creează un contrast atât de mare cu nuanţa naturală. Este şi unul dintre motivele pentru care aproximativ 60% dintre femeile care îşi vopsesc părul o fac pentru a ascunde firele albe, conform unor studii realizate de Wella Professionals. „Procentul persoanelor care doresc culori reci (alb) este în creştere în fiecare an, dar această opţiune este potrivită atât timp cât se creează o corelare cu ochii şi pielea“, spune Lucian Busuioc. „Dacă doriţi să obţineţi efectul părului argintiu din vopsea, pentru un rezultat luminos, compact, procesul implică decolorare şi apoi nuanţarea părului“, adaugă hairstilistul. Cum decolorarea părului tinde să fie mai nocivă pentru păr decât vopsirea lui în culoarea naturală, dacă doriţi să îl păstraţi într-o formă cât mai bună, cea de-a doua variantă poate fi de preferat.

Un program special de la Wella Professionals pentru părul grizonant vă poate ajuta să găsiţi calea care vi se potriveşte: Rich Brunette, pentru acoperirea firelor de păr albe şi gri (un serviciu realizat cu Koleston Perfect, o vopsea ce garantează acoperirea totală a părului alb cu rezultate intense şi de durată), Grey Blending, un mix de culori şi decolorant care poate transforma o nuanţă închisă de păr într-una foarte deschisă, inclusiv de alb (realizat cu Illumina Color, o vopsea permanentă ce oferă rezul tate de colorare luminoase) sau Grey Shading, un tratament care se realizează pe un păr deja alb sau de o nuanţă extrem de deschisă, pentru a-i conferi un efect de gri sau chiar mov. Nu vă aşteptaţi însă la minuni de la prima şedinţă. Pentru a ajunge la nuanţa perfectă de alb sau de gri, veţi avea nevoie de mai multe întâlniri cu coloristul, iar procesul poate dura până la câteva luni. În plus, ca să contracaraţi efectele tratamentelor chimice şi să vă păstraţi podoaba capilară sănătoasă până la vârfuri, îngrijirea cu produse hrănitoare, pe bază de uleiuri, este esenţială.

Material apărut în numărul de iunie al Harper’s BAZAAR Romania

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here