6 parfumuri unisex sau inspirate din arome masculine, perfecte de purtat cu piese moderne și minimaliste

Îți plac piesele cu croieli simple, moderne, minimaliste, și nu eziți să porți haine din garderoba masculină? Iată ce arome îți recomandăm.

0
parfumuri unisex

„Femeile au fost dintotdeauna mai puțin reținute decât bărbații în a purta arome destinate sexului opus”, observă Natalie Grainger în cartea Quintessentially Perfume. Îți plac piesele cu croieli simple, moderne, minimaliste, și nu eziți să porți haine din garderoba masculină? Ți se potrivesc cel mai bine parfumuri unisex. Esențele lemnoase, cu accente florale subtile, îți conferă o stare de bine.

Încearcă parfumurile din cea mai nouă linie de la Trussardi, La Vie de Milano. Cele şase flacoane opace, decorate cu un capac în forma unei sculpturi ce reproduce capul unui ogar italian, conțin parfumuri unisex inspirate din acest oraș care „nu trebuie privit, ci trebuie respirat”, după cum observă scriitorul Giuseppe Marotta, în cartea Le Milanesi. Noi îți recomandăm Limitless Shopping Via DellaSpiga, un parfum floral oriental moscat, în care parfumierii Quentin Bisch şi Amélie Jacquin au adăugat note dulci de miere care evocă atmosfera celor două patiserii, Cova şi Marchesi, în care oamenii se opresc înainte, în timpul sau după o sesiune de shopping în buticurile de pe Via Montenapoleone. Notele de trandafir, iasomie, magnolie şi heliotrop oferă rafinament.

Apă de parfum Limitless Shopping Via Della Spiga, Trussardi, 100 ml, 798 Lei

Un alt parfum care merită atenția ta este Replica Whispers in the Library de la Maison Martin Margiela. Dacă ești de părere că singura plăcere mai mare decât terminarea unui roman bun este să simți mirosul unei cărți noi, proaspăt deschise, interpretarea picantă și elegantă a acestei arome te va cuceri. Esența boabelor de tonka încălzește acest parfum, în timp ce lemnul de piper și cedru conferă aroma lemnoasă a unei vechi biblioteci gotice.

Apă de parfum Replica Whispers in the Library, Maison Martin Margiela, 50 ml, preț la cerere

La polul opus, Escentric 05 te va transporta, la nivel imaginativ, în mijlocul naturii, pe malul mării. „Cu Escentric 05, am vrut să înglobez diferite tipuri de vara într-un singur parfum. În locul notelor acvatice, mi-am gasit inspirația în plimbările spre mare, într-o după-amiază arzătoare, printre ierburi aromatice mediteraneene uscate si copaci”, declară creatorul Geza Schoen. Escentric 05 se deschide prin note de bergamotă și portocală. Accentele de laur și rozmarin, plante mediteraneene tipice, conferă compoziției o prospețime picantă, ienupărul adăugându-i o tonalitate aparte, exaltată de chiparos și lemn. „Căldura” parfumului este conferită de molecula cashmeran, iar frunzele de smochin aduc un ton ușor amărui.

Apă de toaletă Escentric 05, Escentric Molecules, 100 ml, 650 Lei (Beautik)

Dacă preferi aromele orientale, care sunt, de multe ori, parfumuri unisex, încearcă noul 71 de la Widian, o celebrare a stilului oriental opulent, cu ingrediente ca lavanda, ambra, cashmeran, paciuli, oud și vetiver.

Apă de parfum Limited 71 Intense, Widian, 100 ml, 1900 Lei (Madison)

Bois Oud Safran conține note de șofran și esențe de fum, înnobilate de accente de trandafir.

parfumuri unisex
Apă de parfum Bois Oud Safran, La Closerie des Parfums, 100 ml, 770 Lei (Elysée)

Nu în ultimul rând, dacă nu l-ai încercat până acum, îți recomandăm Libre, prin care casa Yves Saint Laurent a realizat reinterpretarea unui fougère, un clasic masculin, o categorie olfactivă creată în 1883, cu mușcată, lavandă aromată, cumarină (o esență extrasă din fân) și mușchi de stejar. Cei doi parfumieri creatori, Anne Flipo și Carlos Benaïm, au transformat această esență masculină în același fel în care couturierul Yves Saint Laurent transforma un smoching dintr-o piesă exclusiv masculină într-una perfect purtabilă de către o femeie.

parfumuri unisex
Apă de parfum Libre, Yves Saint Laurent, 50 ml, 475 Lei

Colaj Tudor Șmalenic

Sursa foto: PR, Imaxtree

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here