Pe final de septembrie: filme, piese de teatru & alte evenimente de neratat

0

Daca vara e de obicei saraca in evenimente tocmai pentru ca multi dintre noi aleg sa se retraga la mare sau sa-si dedice timpul activitatilor outdoor, iata ca septembrie are o oferta interesanta de evenimente, mai ales pe finalul sau.

Puteti incerca una dintre cele doua piese de teatru sugerate de noi, puteti (re)vedea Her in compania actorului Joaquin Phoenix la American Independent Film Festival sau puteti bifa un nou concert SoNoRo Conac.

Cea mai calduroasa zi din an, un nou spectacol la Apollo 111

Piesa de teatru, regizata de Bogdan Theodor Olteanu, cu Victoria Raileanu si Alexandru Ion in prim plan va avea premiera pe 15 septembrie la teatrul din Palatul Universul. Biletele pentru primele reprezentatii, de pe 15 si 16 septembrie, de la ora 20:00, se pot achizitiona pe Eventim, sau in intervalul orar 12:00 – 18:00 de la teatrul Apollo. Textul este o variatiune pe tema 24 hour romance. In Cea mai calduroasa zi din an, doi oameni se intalnesc la iesirea dintr-un spital. Sunt aproape imposibil de pus impreuna, si totusi vor trai intr-o zi o poveste intreaga de dragoste. Spectacolul alterneaza jocul pe scena cu proiectia de film si reconstituie, cu toate limitele unei reconstituiri, intalnirea celor doi.

Detox+Market la Beans&Dots (Ion Brezoianu nr. 23-25)

In weekendul 30 septembrie – 1 octombrie se desfasoara targul Detox+Market, eveniment ce reuneste laolalta femei pasionate de moda, ce scot la vanzare din garderoba personala piese high-end si multe alte comori. Detox+Market are si o zona dedicate designului autohton cu sample sales si nenumarate produse la preturi speciale, numai bune pentru sezonul rece.

Scoala Internationala Verita il aduce in Romania pe John Hunter, creatorul The World Peace Game

Aflat in turneu european, John Hunter va vorbi intr-o conferinta pentru parinti, cadre didactice si psihologi pe 26 septembrie la Hotelul Sheraton, de la ora 17.00. El va juca apoi timp de 5 zile The World Peace Game cu elevii Scolii Internationale Verita in cadrul unui Masterclass la care vor asista 30 de profesori din toata lumea, viitori facilitatori ai jocului. Premisa de la care a pornit Hunter cu acest joc, a fost cea de a cere scuze copiilor pentru felul dezastruos in care adultii lasa lumea in urma lor si de a ii ajuta pe acestia sa inteleaga ca ei, copiii, pot sa aduca o schimbare majora pozitiva. Costul unui bilet la conferinta din 26 septembrie este de 99,99 Lei. Biletele pentru participarea la conferinta pot fi achizitionate de pe veritaschool.ro.

American Independent Film Festival, prima editie a unui nou festival

American Independent Film Festival, un festival de film aflat la prima editie, prezinta o serie de productii independente si filme de arta americane. El se desfasoara in perioada 15 – 21 septembrie, la CinemaPRO si Cinemateca Eforie, in Bucuresti. Evenimentul este o initiativa a Asociatiei Cinemascop, organizator de festivaluri notabile de film, cum ar fi Les Films de Cannes à Bucarest sau Audience Award Film Festival. Printre filmele care vor fi proiectate la Bucuresti se numara: The Grand Budapest Hotel, Moonlight, Maudie, Patti Cakes, Captain Fantastic sau Her.

Prima premiera a Teatrului National: „UFO” de Ivan Vyrypaev in regia lui Bobi Pricop

Dupa succesul spectacolului O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii de Mark Haddon, regizorul Bobi Pricop revine la Teatrul National „I.L. Caragiale” Bucuresti, la aceeasi Sala Pictura, lansand in premiera nationala piesa UFO a unuia dintre cei mai talentati si jucati dramaturgi tineri rusi, Ivan Vyrypaev, in traducerea Masei Dinescu. Folosind proiectii simultane pe suprafete diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o constructie sceno-tehnica inventiva (Paul Popescu si Mizdan) si muzica originala a lui Alexei Turcan, spectacolul UFO spune povestile unor oameni care au avut contact cu civilizatii extraterestre. Marturisirile acestor intamplari sunt tratate cu limpezime, autenticitate si umor, imbinand adevaruri virtuale cu revelatii practice. Din distributia spectacolului fac parte: Ada Gales, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Calin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru. Primele reprezentatii ale spectacolului se desfasoara pe 15 si 16 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Pictura. Premiera oficiala va avea loc duminica 17 septembrie, ora 20.00. Biletele se gasesc la Casa de bilete TNB, precum si online, pe www.mystage.ro.

Concert la Conacul Neamtu din satul Olari

SoNoRo Conac organizeaza joi, 21 septembrie, un concert la Conacul Neamtu din satul Olari, judetul Olt. Concertul face parte din initiativa SOS Conac prin care organizatorii doresc sa atraga atentia asupra pericolului de degradare si de disparitie in care se afla case importante din patrimoniul arhitectural romanesc. SOS Conac este un proiect derulat in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor si Institutul National al Patrimoniului, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvarii unor monumente importante din patrimoniul romanesc. Actiunea de strangere de fonduri pe care doreste sa o promoveze concertul SoNoRo Conac are ca destinatie repararea acoperisului. Accesul la concertul SoNoRo Conac este gratuit si se face pe baza de invitatie sau rezervare, in limita locurilor disponibile, la: [email protected] sau 0741.190.470.

Cititi si: “Evenimente de august: ce sa faceti in acest weekend”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here