Peter Lindbergh si 14 actrite celebre pentru Calendarul Pirelli 2017

0
calendarul Pirelli 2017 Peter Lindbergh

Singurul fotograf invitat sa realizeze pentru a treia oara Calendarul Pirelli, Peter Lindbergh reuneste distributia perfecta – actrite precum Julianne Moore, Helen Mirren, Robin Wright, Penelope Cruz, Kate Winslet si Jessica Chastain, toate in ipostaze ce le surprind frumusetea naturala.

calendarul Pirelli 2017 Peter Lindbergh

“Ca artist, ma simt responsabil sa eliberez femeile de ideea tineretii vesnice si a perfectiunii”, spune Lindbergh despre conceptul Calendarului Pirelli 2017, care nu este creat in jurul unor corpuri ideale, asa cum s-a intamplat adesea in istoria de 53 de ani a Calendarului, ci in jurul sensibilitatii si al emotiei.

Fotografiile din noul calendar Pirelli realizate de Peter Lindbergh au fost facute in cinci locatii diferite

calendarul Pirelli 2017 Peter Lindbergh

Pentru a sublinia ideea, fotograful german a dat titlul “Emotional” acestei editii. Si a decis sa fotografieze femei pe care le cunoaste foarte bine: Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright si Zhang Ziyi.

calendarul Pirelli 2017 Peter Lindbergh

Toate au o biografie fabuloasa ca actrite, dar mai mult decat cariera lor, pe Lindbergh l-a interesat un ideal de frumusete care vorbeste despre individualitate, curajul de a fi tu insuti si sensibilitatea personala. Celor 14 actrite li se alatura Anastasia Ignatova, profesor de teorie politica la Universitatea de Stat din Moscova.

calendarul Pirelli 2017 Peter Lindbergh

Fotografiile, dezvaluite marti la Paris, au fost realizate in cinci locatii diferite: Berlin, Los Angeles, New York, Londra si plaja Le Touquet din Franta. Rezultatul este un calendar cuprinzand 40 de imagini – toate alb-negru, majoritatea portrete, dar si cateva imagini cu cadrul in care au avut loc sedintele foto.

The Making of Pirelli Calendar 2017 by Peter Lindbergh from Harper’s BAZAAR Romania on Vimeo.

Fotografii de Peter Lindbergh. Prin amabilitatea Pirelli.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here