Plan de frumusețe

0
Recomandarea BAZAAR: Cremă Hydra Beauty Camellia Water Cream, Chanel, 286 Lei; Mascara Monsieur Big Waterproof, Lancôme, 129 Lei; Gloss Hi-Fi Shine Ultra Cushion, Urban Decay, 95 Lei (Sephora); Mască pentru lifting Re:gene, Mádara, 160 Lei (MioBio); Mască de curăţare a feţei Oxygen Foam Cleansing, Babor, 66 Lei (Top Line); Stick corector multifunctional Superstay, L’Oréal Paris, 58 Lei

Începeți din vreme, pentru a străluci din cap până-n picioare în ziua cea mare.

Doi ani înainte: Asigurați-vă zâmbetul

O simplă albire a dinților nu-i suficientă, dacă aceștia sunt strâmbi sau au carii. În unele cazuri, e necesară purtarea unui aparat ortodontic pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și 2-3 ani, spune Oana Laslau, medic specialist în ortodonție la clinica Ortogether. După rezolvarea cariilor și a problemelor urgente, ortodonția trebuie să fie primul pas pentru corectarea danturii. Abia după finalizarea acestui tratament, puteți recurge, dacă e nevoie, la albire, deoarece rezultatul depinde de poziția dinților și de felul în care se proiectează lumina asupra lor. Tot după finalizarea tratamentului ortodontic puteți opta pentru coroane sau fațete dentare.

Un an înainte: Stabiliți-vă obiective

Dacă vreți să recurgeți la schimbări ce necesită intervenții invazive, luați în calcul timpul de recuperare. Acesta diferă nu doar de la un organism la altul, ci și de la o intervenție la alta. În timp ce pentru lipoaspirație puteți observa rezultatele la două luni de la intervenție, în cazul rinoplastiei, efectul final este observabil după un an.

Nouă luni înainte: Pregătiți pielea

Ridurile adânci, cicatricile postacneice sau rozacea au nevoie de cure intense de radiofrecvență fracționată, potrivit Adelinei Vasilescu, medic dermatolog la Avra Aesthetic Institute. Pentru că există un risc de hiperpigmentare dacă vă expuneți la soare după tratament, ședințele se fac în sezonul rece, la un interval de 3-4 săptămâni; de obicei, sunt necesare 2-3 sesiuni. Tot în sezonul rece puteți trata și petele hiperpigmentare cu ședințe de peeling chimic, la interval de trei săptămâni între ele, adaugă medicul, menționând tratamentele PCA Peel. Dacă pielea și-a pierdut elasticitatea și preferați metodele noninvazive, recurgeți la Ultraformer III, efectuat la centrele Silhouette, cu o tehnologie pe bază de ultrasunete focusate de mare intensitate, ce pătrund în zona cu probleme pentru a stimula producerea colagenului în țesut. Acesta duce la lifting facial, reducerea ridurilor, bărbiei duble și remodelarea maxilarului inferior, fermitate sau chiar remodelare corporală. Tratamentul pentru față și gât durează 20-30 minute, iar efectele, ce apar la câteva săptămâni, sunt evidente vreme de un an. Acasă sunt utile tratamentele de exfoliere, spre a căpăta o piele mai netedă și mai luminoasă în timp.

Opt luni înainte: Alegeți lungimea părului

„Cum majoritatea viitoarelor mirese își doresc părul cât mai lung în ziua nunții, recomand tratamentul Kérastase Extensioniste, care stimulează creșterea în lungime – aproximativ 5 centimetri în 12 săptămâni, așa că e necesară începerea lui din timp“, spune hairstilistul George Negrișan. Activarea are loc la salon, în urma unui diagnostic foarte precis, și este urmată de folosirea unui protocol ce include patru produse de îngrijire pentru acasă: șampon, balsam, serum și mască. Tratamentul izolează vârfurile, împiedicând despicarea lor, și asigură și un nivel ridicat de strălucire. Este indicat în special părului tratat chimic și termic. În privința stilului de coafură, alegeți-l măcar cu o lună înainte de nuntă, împreună cu accesoriile și voalul.

Șapte luni înainte: Acordați atenție mâinilor

Mâinile vor fi în centrul atenției atât în ziua nunții, cât și înainte, când toată lumea va dori să vă admire inelul de logodnă. Tratamentul medical antiîmbătrânire Vivace, de la Centrele Silhouette, se bazează pe o tehnologie avansată ce îmbină radiofrecvența fracționată cu procedura de microneedling. Va îmbunătăți aspectul pielii, conferind fermitate, suplețe și aspect ca de porțelan. Aplicarea zilnică a unor creme cu SFP ridicat este esențială.

Șase luni înainte: Începeți un program de fitness și dietă

La centrul BodyShape Transformation Center, mixul de antrenamente și programul de dietă recomandat vă pot ajuta să scădeți în greutate și să vă transformați forma corpului. „Recomandăm antrenamentul cu greutăți, ce remodelează silueta, tonifiază și alungește musculatura. Arde suficient de multă grăsime pentru rezultate optime. Sunt indicate, la început, exerciții pe baza greutății corpului, iar apoi cu greutăți adecvate. Noi includem stații de acest tip în circuitele de grup de la Bodyshape, pentru a avea cele mai rapide și mai bune rezultate în slăbit și definire musculară”, explică Flavius Ursachi, Head Coach la centru. Antrenamentul cu greutăți are beneficii multiple: ajută la creșterea densității osoase, previne erodarea cartilagiilor, îmbunătățește echilibrul și coordonarea, dezvoltă mușchi ce vor arde cu până la 22% mai multe grăsimi decât în urma unui antrenament de tip aerobic, scade tensiunea arterială, întărește metabolismul. Programul 6 Week Challenge promite pierderea a șase kilograme în greutate, dar dacă visați la o formă definită ca a modelului Adriana Lima, aveți nevoie de mai multe luni de antrenamente și dietă.

Trei luni înainte: Căpătați suplețe

Dacă nu aveți un surplus prea mare de kilograme și vă doriți alungirea musculaturii și îmbunătățirea posturii, clasele de Pilates sunt răspunsul. Țintiți spre o perioadă minimă de 2-3 luni, cu o frecvență de trei antrenamente pe săptămână și antrenor personal, care să supervizeze efectuarea corectă a exercițiilor, spune Camelia Micu, trainer la Via Pilates, un centru proaspăt deschis în București. Rezultatele încep să devină vizibile după zece ședințe, iar mușchii din zona „core” – abdominali, fesieri și lombari – vor căpăta o formă armonioasă. Pentru o transformare mai rapidă, faceți mici schimbări și în ceea ce mâncați: trei mese pe zi și două gustări, o cantitate redusă de carbohidrați și eliminarea zahărului.

Patru luni înainte: Setați-vă culoarea părului

Apelați la un specialist, pentru a evita vopsirea acasă cu nuanța greșită sau degradarea părului cu produse alese incorect. E și momentul pentru a începe să luați suplimente pentru păr și unghii.

Două luni înainte: Experimentați cu machiajul

Programați o ședință cu makeup artistul care vă va înfrumuseța fața în ziua nunții, pentru a stabili un stil ce vi se potrivește. Optați pentru lookuri luminoase, în tonuri nude, care să nu distragă atenția de la ținută. Formulele rezistente la transfer și waterproof sunt de mare folos.

Două zile înainte: Ultime detalii pentru strălucire

„Efectuați un tratament facial de stimulare a metabolismului celular și hidratare în profunzime, pe care l-ați testat, în mod ideal, cu două-trei săptămâni înainte de nuntă pentru a evita eventuale reacții adverse sau alergii“, recomandă Adelina Vasilescu, medic dermatolog la Avra Aesthetic Institute. Tratamentul va asigura o mai bună așezare a machiajului pe piele și vă va conferi luminozitate naturală.

Articol apărut în numărul de mai al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Bridal Beauty: Reguli de frumusețe updatate”!

Foto: Iulian Nan (arhiva Harper’s BAZAAR România), prin amabilitatea distribuitorilor, Colaj: Tudor Șmalenic

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here