Din redacție: podcasturi și canale YouTube de care nu ne săturăm

0
Joe Rogan si alti moderatori de podcasturi
Podcasturi si canale YouTube din redactia Harper's Bazaar

Iată o listă proaspătă de podcasturi și canale Youtube de fashion, culture, interview și comedy care au cucerit redacția Harpers BAZAAR în 2019.

Fashion  Haute la mode

Pentru cineva care abia a intrat în lumea fashion-ului, să ții pasul cu un șir nesfârșit de nume de branduri, influenceri, designeri, supermodele, trenduri și sezoane de Fashion Weeks la Paris, Milano, Londra și New York poate părea intimidant. Aici intervin Luke Meagher (22 de ani), autointitulat comentator fashion și meme queen, și canalul său de Youtube – Haute la Mode (pe care l-a lansat la 17 ani), cel mai distractiv și satisfăcător mod de a te apropia de o lume ce pare străină și imposibil de pătruns. Cei 256k de subscriberi, carisma, limbajul accesibil, cunoștințele bogate și comentariile delicioase sunt dovada faptului că este deja următorul star al Youtube-ului. Luke analizează în videourile sale de pe Youtube diverse branduri și evenimentele din industrie pentru a le face mai digerabile și accesibile privitorului de rând. Ceea ce îl diferențiază de alți wannabes este sarcasmul delicios și faptul că nu se gândește de două ori înainte de a spune că ceva nu îi place. Pare să ne ia tuturor o povară de pe umeri și să vorbească în numele tuturor atunci când spune „I don’t even know what it looks like but I somehow know i hate it”.

Nu vă gândiți că e un canal de trolling, pentru că iubirea lui pentru hainele frumoase și designeri talentați este evidentă în toate videourile lui. Trebuie numai să îl asculți cum analizează toate colecțiile de pe runway ale lui Alexander Mcqueen să îți dai seama că vlogul este o muncă din pasiune.

Citiți și lista Ioanei Chira de podcasturi de fashion: De ascultat: podcasts

Culture – Nice try!

Ne place și recomandăm cu tărie podcastul Nice Try!, găzduit de Avery Trufelman. Primul sezon se numește Utopian – e despre continua căutare a locului perfect, iar poveștile sunt jaw-dropping. De exemplu, unul dintre episode este despre scaunul Chandigarh, despre care tot Internetul știe că e „scaunul din livingul lui Kardashian” (una dintre Kardashians), dar care era, de fapt, un obiect foarte comun în orașul utopic proiectat de Corbusier în India și care între timp a devenit un trofeu vânat la licitații, ca o sculptură.

Kourtney Kardashian, am aflat mai târziu.

Interviews – TBD with Tina Brown și WTF with Marc Maron

Recomandăm TBD with Tina Brown și WTF with Marc Maron. Tina Brown face un mix de oameni asemănător cu cel din Vanity Fair sau The New Yorker – actori celebri, dar și eseiști, politicieni, scenariști etc. Sunt interviuri de maximum 30 de minute, foarte alerte. Marc Maron e cel care a devenit celebru după interviul cu Barack Obama în garaj, pe când Obama era președinte (Maron înregistrează toate interviurile în garajul casei lui din LA). Între timp a făcut peste 1.000 de interviuri, e considerat un soi de pionier al podcastului și reușește să scoată informații noi de la oameni ca Anjelica Houston sau Billy Bob Thornton sau Paul McCartney sau David Letterman.

Comedy – The Joe Rogan Experience

Podcastul lui Joe Rogan este unul dintre cele mai poulare din lume, comedianul reușind să scoată cele mai haioase și personale povești și declarații de la invitații săi, în câte un episod de aproape trei ore. În 2018, podcastul s-a clasat pe locul doi în topul celor mai descărcate podcasturi ale anului de pe Apple. Stand-up comedian-ul Joe Rogan, alături de producătorul său, au învățat pe cont propiu cum să își contruiască propiul studio de radio. Take note! Printre cele mai populare episoade din cele peste 1000 se numără cele în care i-a avut ca invitați pe Elon Musk, Jordan Peterson, Joey Diaz, Anthony Bourdain sau Macaulay Culkin.

Foto: Getty Images, Instagram

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here