Poți purta SNEAKERS la serviciu?

0

Da, spun femeile moderne care își asortează ținutele de lucru la patru ace cu teniși cool. 

La începutul comediei romantice clasice din 1980, Working Girl, personajul interpretat de Melanie Griffith ajunge la banca de investiții de pe Wall Street unde visează să urce pe scara ierarhică și își schimbă bascheții Reebok alb, pe care îi poartă împreună cu un deux-pieces pentru a face naveta de dimineață, cu o pereche de pantofi negri eleganți cu vârf ascuțit.

„OMG, scena asta pare atât de învechită”, spune beauty entrepreneur Maria Hatzistefanis, a.k.a. @mrsrodial, așa cum este cunoscută fondatoarea și CEO-ul brandului de îngrijire a pielii Rodial de cei un milion de followeri de pe Instagram care îi admiră selfie-urile în care apare ca o femeie de afaceri încălțată cu sneakers Balenciaga Triple S. „Nu mi-a plăcut niciodată mesajul implicit cum că încălțările sneakers fac o femeie să arate penibil.”

Hatzistefanis consideră că o ținută de succes a zilelor noastre este perfect compatibilă cu o pereche de încălțări care odinioară erau doar pentru mersul pe stradă. „Vorbesc adesea la conferințe tech și mi-am dorit încălțăminte care să fie confortabilă și să arate cool, fiind toată ziua în picioare”, spune ea. „Îi port mereu cu ceva mai elegant, cum ar fi un costum Balenciaga sau o pereche de leggings reinterpretați de Celine sau Wardrobe.NYC și un tricou cu mâneci lungi.” Și se pare că nu e singura fană a tenișilor cândva puși la colț.

Sneakers purtați cu fustă, rochie și pantaloni

„Pantofii sport reprezintă o componentă foarte importantă din garderoba clienților noștri”, spune Elizabeth von der Goltz, global buying director la Net-a-Porter, care observă că această categorie este una cu cea mai rapidă creștere pentru e-tailer-ul de lux, Gucci, Saint Laurent, Givenchy, Veja și Golden Goose fiind printre mărcile de top. Va exista o creștere de 20% a numărului de stiluri pentru sezonul următor, afirmă ea, datorită celor șapte noi branduri exclusive de pantofi sport adăugate pe site anul acesta, până acum, inclusiv, da, Reebok.

În ziua de azi, chiar există încălțăminte potrivită pentru fiecare personalitate. Stilurile clasice de culoare albă arată foarte bine cu o croială curată sau o jachetă scurtă din denim. Modelele mai exotice, cum ar fi tenișii cu imprimeu leopard, conferă fler unei salopete, în timp ce tenișii neon cu plasă echilibrează delicatețea unei rochii cu detalii florale. Pantofii sport sunt un trend surprinzător de versatil – îi poți purta așa cum îți dorești. „Merg de minune la o rochie, o pereche de pantaloni sau o fustă pentru o zi la birou”, spune vod der Goltz. „Cred că transmit un anumit nivel de lejeritate și încredere într-un mod foarte modern. Este potrivirea perfectă între stilul elegant și cel relaxat.”

Propunerile Bazaar

Sneakers, de la stânga: Balenciaga, matchesfashion.com, 650 euro; Eclypse Yellow Submarine Stella McCartney, stellamccartney.com, 411 euro; Prada, mytheresa.com, 371 euro; Flashtrek Gucci, mytheresa.com, 1.195 euro

Text: Alison S. Cohn
Traducere: Alexandra Mladin
Foto: Imaxtree; prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here