Power dressing: puterea feminină pe podium la Săptămâna Modei de la Paris

0
Power dressing: puterea feminină pe podium la Săptămâna Modei de la Paris

Nimic nu poate sta în calea unei femei care își face simțită prezența atunci când intră într-o încăpere plină de oameni. Cu această senzație rămânem în urma evenimentelor din Săptămâna Modei de la Paris Primăvară/Vară 2020. Așadar, am făcut o selecție cu momente și detalii de pe podium care vă vor inspira să stăpâniți orice situație atunci când mergeți pe stradă sau ajungeți la o petrecere.

O serie de designeri de anul acesta au ales să se uite în trecut și să conecteze femeia din prezent la strămoșii ei, să o ajute să își recupereze și să își reînsușească identitățile și vocile femeilor care au precedat-o, adeseori acoperite de alte voci sau pur și simplu de relatările distorsionate din cărțile de istorie. Moda de curte a monarhilor și a regalității a devenit pret-a-porter, dar nu mai pare să mai încorseteze femeia ci să îi dea putere, războinicele și amazoanele din timpurile matriarhatelor pot fi întâlnite acum pe asfaltul metropolelor.

Machiajul auriu folosit în prezentarea Valentino pare să amintească de reginele Egiptului, penele și machiajul negru din prezentarea Christian Lacroix x Dries Van Noten amintesc de balurile mascate ale Mariei Antoinetta din Paris și de la curtea Versailles, perlele supradimensionate Andrew GN oferă o aură de regalitate egalată doar de moda de la curtea reginei Elisabeta I a Angliei, femeile imaginate de Andreas Kronthaler pentru Vivienne Westwood, cu coafuri purtate de bărbați precum Marquis de Sade la curtea franceză a secolului al 18-lea amintesc cu ironie de o modă feminină care pentru un timp a fost împrumutată de bărbați (alături de ruj, pudră, peruci și pantofi cu toc), iar asistentele de război aduse la viață de Maison Margiela par să fie mai degrabă soldați decorați. Fiecare model a părut să poarte în ea istoria tuturor femeilor care i-au pavat drumul până aici. Nu putem să omitem prezentarea lui Haider Ackerman la care am remarcat ținutele purtate de Timothee Chalamet la Festivalul de Film de la Veneția, o pledoarie pentru includerea în garderoba masculină a unor piese și tăieturi asociate cu feminitatea.

Christian Lacroix x Dries Van Noten

Valentino

Maison Margiela

Chloe

Balmain

Andrew GN

Haider Ackerman

Andreas Kronthaler pentru Vivienne Westwood

Foto: imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here