Fine Dining in Town: 5 preparate de încercat în restaurantele din București

0

Astăzi venim în întâmpinarea gurmanzilor cu câteva recomandări de preparate inedite disponibile în restaurantele din București. Care au fost principalele criterii de selecție? Preparatele au un aspect spectaculos și sunt realizate din ingrediente rare și savuroase. Așa că dacă vreți să ieșiți în oraș împreună cu prietenii ori familia și să încercați ceva… diferit, iată câteva propuneri!

SARDIN – Tuna Tataki

Deși este un restaurant cu specific italienesc, iată că Sardin propune și un preparat cu fine influențe asiatice. Tuna Tataki este un dish pe bază de ton semi-crud, gătit foarte puțin, rapid, aproximativ 20 de secunde la temperatură înaltă, în tigaie. Numele “Tataki” este, de altfel, metoda japoneză de preparare a cărnii. Produsul se servește cu un sos pe bază de soia și susan negru, alături de fenicul.

NUBA CAFE – Vietnamese Spring Rolls

Acest preparat, originar din Vietnam, este spectaculos și sănătos. Diferența majoră între clasicele <spring rolls> sau cum le numim noi <pachețele de primavară> și această variantă, este că, preparatul de față nu este prăjit. Învelișul său este o foaie de orez, iar interiorul este compus din legume crude și, în varianta Nuba Cafe, fâșii fine de rață. Pachețelele vietnameze sunt servite alături de un sos dulce-picant.

AGAPE – Linte Beluga cu fructe de mare

Lintea Beluga este o linte destul de rară, neagră, cu proprietăți hrănitoare și nutritive deosebite. În preparatul de față, lintea este gătită asemănător unui risotto mai light, și acompaniată de un sote din fructe de mare proaspete. Este un dish pe cât de gustos pe atât de inedit și rar în meniurile restaurantelor din România, și chiar din Italia.

Agape, locul unde o găsiți, este un restaurant italienesc iar întregul meniul este compus din preparate mai mult sau mai puțin neconvenționale pentru un restaurant cu acest specific. De curând restaurantul a lansat și un brunch ce are loc în fiecare duminică. Cu această ocazie puteți încerca mai multe preparate interesante, evenimentul fiind gândit sub forma de bufet.

DANCING LOBSTER – Pate de crab

Un preparat pe cât de simplist la prima vedere, pe atât de fin și greu de întâlnit în meniurile restaurantelor din România. Este un preparat gourmet, pentru cunoscători, și nu este deloc simplu de pregătit. Restaurantul cu specific portughez, Dancing Lobster folosește un crab premium, iar ingredientele ce intră în compoziția acestui preparat sunt de cea mai bună calitate.

EMTE – Duck Burger

Unul dintre cei mai spectaculoși burgeri pe care i-am încercat în aceasta toamnă! Burgerul de rață de la Emte, este cu siguranță un preparat ce merită să fie inclus pe orice listă must-try. Brioșa verde a burgerului conține spirulină, iar carnea de rață este însoțită de terină de fois gras, magiun de prune, concentrat de rodii și ceapă crocantă.

Citiți și: “Escapada culinara de weekend: cele mai savuroase paste din Bucuresti”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here